ART PREPORUKA

PODGORICA: KIC pop hor izveo program ,,Pod sjajem zvijezda” u KIC-u ,,Budo Tomović”


KIC pop hor održao je večeras koncert u ispunjenoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”. Ono što publika koja dođe na njihove koncerte može očekivati jesu emocije, spektakl, izuzetni vokali, prelijepi aranžmani, izvanredna produkcija i slike koje prate svaku pjesmu.
Tako je bilo i noćas.
Veče je otvoreno pjesmom po kojoj program nosi ime, ,,Pod sjajem zvijezda”.
Zatim su se začuli zvuci numere Tereze Kesovije ,,Prijatelji stari gdje ste” i publika je zapjevala.
Uslijedile su numere ,,City of stars” i ,,Once upon December” sa plesnim parom kluba ,,Sonrisa” koji je oduševio publiku.
U sljedećoj, crveni kišobrani bili su rašireni, dirigent Saša Barjaktarović, koji je danas proslavio rođendan, stavio šešir na glavu i ,,Singing in the rain” mogla je da počne. Publika je sa prvim taktovima držala ritam rukama.
Naredno izvođenje očaralo je publiku. Bila je to numera ,,Ameno”, a u pozadini, na bimu, ređale su se slike golubice, Notr Dama, Isusa, svijeća i krsta.
Prva gošća večeri, operska pjevačica Marina Cuca Franović, predivno je otpjevala numeru ,,Polovecke igre”, a od publike dobila dug aplauz.
Prvi dio programa završen je temom iz serije ,,Game of thrones”.
Vrijeme je došlo za još ljubavi pa su se na repertoaru našle ,,Da te volim”, ,,Volio bih da si tu” koja je izazvala posebne emocije i suze kod publike kada su se na ekranu smjenjivali dobro poznata lica koja su obilježila muzičku scenu, a koja više nisu među nama – Mili Knežević, Bojan Bajramović, Rođa Raičević, Tanja Jabučanin, Svetlana Raičković, a najviše emocija i gromoglasni aplauz došao je kada su se na bimu pojavile slike Igora Perazića i Nebojše Saveljića.
Narednu pjesmu ,,Osloni se na mene” prelijepo je otpjevala Renata Perazić, a publika pokazala koliko voli i cijeni ovu umjetnicu gromoglasnim aplauzom na kraju.
Publika je poslije suza i emocija, iz sveg glasa zapjevala ,,Zaustaviću vrijeme” i držala ritam rukama.

Solista KIC pop hora Jovan Vuković oduševio je publiku izvođenjem numera ,,Sivi soko” i ,,Human”. Na njihovom kraju uslijedili bi gromoglasan aplauz i povici ,,bravo”. Publika je s puno ponosa otpjevala refren pjesme ,,Sivi soko”, dok su se u pozadini ređale slike Crne Gore iz dokumentarnog filma ,,Crna Goro” autora Mikija Dragićevića.

KIC pop hor svoje emocije pokazao je u numeri ,,Someone like you”, dok je na kraju, sa grafikom i svijetlima, te izuzetnim izvođenjem gošće Mile Nikić u pjesmi ,,No roots” sala KIC-a ,,Budo Tomović” pretvorena u diskoteku. Publika je uživala, pjevala i držala ritam rukama.
Na bis, KIC pop hor poklonio je publici numeru ,,Happy”.

Tekst i foto: B.R.

kud duga