Porto Novi
ART PREPORUKA

ZAVRŠENO JUBILARNO IZDANJE FESTIVALA ,,CITY GROOVE”: Rasta okončao nastup zbog incidenta

Rasta

Jubilarno, peto izdanje festivala ,,City Groove” okončano je sinoć na Stadionu malih sportova incidentom.
Rastu je dečko iz publike gađao metalnim predmetom, pa je njegov koncert, umjesto da traje do 2 sata ujutru, završen u 1.20 h.
– Šta radiš to?! Dođi ovamo, p…… mala! – bijesnio je Rasta, sišavši s bine s članovima ,,Balkanton ganga” da se obračuna s mladićem.
U tome ga je spriječilo obezbjeđenje.
Potom je nastavio sa koncertom, otpjevao nekoliko stihova pjesme ,,Kavasaki” i odjedanput napustio scenu.
Nije se vraćao, iako je publika to tražila. 

Sara Jo

Četvrta noć, za koju su, u sklopu ankete, maturanti birali izvođače, počela je nastupom Sare Jo. Parter stadiona bio je ispunjen do posljednjeg mjesta tinejdžerima. Saru Jo su dočekali vriskom, a ona na scenu izašla sa dvije plesačice i di-džejom, uz taktove pjesme ,,Ko je ovde ko”.
– Dobro veče, Podgorice! Jesmo spremni da se dobro zabavimo?! Napokon kod vas. Zaželjela sam se ovakve energije – kazala je Sara Jo na početku koncerta.
Uslijedile su numere ,,Zauvek”, ,,Lava”, ,,Bez sna”, ,,Nemam vremena za to”, uz još nekoliko inostranih hitova.
– Podgorice, kad sam bila na Prvom glasu Srbije, nikad niste iznevjerili. Hvala vam na tome – rekla je Sara Jo.
Za numeru ,,U oči me gledaš” kazala je da je posebna kada se izvodi u Podgorici, a za svoju dušu, kako je istakla, otpjevala je numeru ,,Havana” koju u originalu pjeva Kamila Kobeljo. Uslijedile su ,,Sorry”, a sa publikom se dogovorila da oni pjevaju ,,I like it (like that)”, a Sara da pleše. Izvođenjem pjesme ,,Crazy in love” oduševila je posjetioce, baš kao i sa ,,Shape of you”.
Za kraj je ostavila Rijanin hit ,,We found love” i završila ga otpjevavši ,,We found love in Podgorica”.
Zahvalila je ,,nevjerovatnoj” publici, kako je kazala, a onda otkrila da će uskoro biti objavljen njen novi singl.

Sara Jo

– Svaki put me obore s nogu na drugačiji način – rekla je Sara Jo novinarima utiske o publici nakon nastupa.
Početkom jula biće predstavljen njen novi singl.
– Nova pjesma je nastala na vrlo čudan način. Prvo smo radili muziku, jer sam ja poželjela da pronađem taj zvuk. Najčešće tako funkcionišem. Uradimo prvo muziku, da vidimo atmosferu pjesme. Na primjer, ako je mračna kao što je bila ,,Nemam vremena za to”, onda znam u kojem će pravcu otići tekst. Ako ne, prosto biramo nešto drugo, kao što smo za sljedeći singl. Imali smo strašan problem oko teksta jer nismo htjeli da bude nešto ,,njanjavo” i prosječno, nismo željeli da to samo prođe kroz uši i to je to, nego smo se baš trudili da bude ,,keči” i da pokreće ponovo ljude, a opet da smirimo tu agresiju koja je bila prisutna u prethodnim singlovima kao što su ,,Nemam vremena za to”, ,,Lava”, ,,Bez sna”…Da ljudi mogu da puste tu pjesmu, da đuskaju uz nju, da se spreme za izlazak i da u izlasku đuskaju uz nju i kući da đuskaju uz nju – rekla je Sara Jo, najavivši da će singl biti u R’N’B fazonu.

Surreal i Fox

Nakon nje, u dvosatnom setu smjenjivali su se Surreal i Fox.
– Gdje ste, Podgorice, moja druga porodice? – pozdravio je Surreal publiku.
Dok su protekle dvije večeri bile pune snažnih i lijepih poruka ljubavi, pozivale na mir, humanost, ukazivale na određene anomalije u društvu, nosile lekcije, ovaj nastup, na stadionu, koji su skoro cio ispunili tinejdžeri i djeca, obilovao je psovkama, a publika je iz sveg glasa ponavljala za Surrealom: ,,Seks, zdravlje i pravoslavlje”, zatim ,,Dobar je to seks”, ,,Neka p… k…..”…

Usred nastupa poletio je na scenu i grudnjak, a Fox i Surreal sišli su među publiku.
– Najjača ste publika! Ovo se dešava jednom u životu! – složni su bili Surreal i Fox, najavivši nove pjesme.
Sara Jo pojavila se na sceni sa njima u pjesmi Surreala ,,Hoću s tobom da se smuvam”.
Rasta, čije pojedine pjesme ništa manje nisu bile upitne, otvorio je nastup numerom ,,Kavasaki”. Uslijedile su ,,Seks manijak”, ,,Kavali”, ,,Habibi”, ,,Adio amore”, ,,Matematika”, ,,AMGVSQ7AUDI”, ,,Mrak”, ,,Mala” i ,,Euforija”.
– Prvi put sam u Podgorici. Ovo je nevjerovatno! Volim vas, Podgorice. Hoću da vam poklonim najdražu pjesmu – kazao je Rasta i zapjevao ,,Mamu”.
Ubrzo nakon toga dogodio se gore pomenuti incident.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst i foto: B. R.