DRUŠTVO PREPORUKA

IZVIĐAČKI ODRED “SUNČEV ZRAK”: Mališani posjetili Žabljak i Nacionalni park Durmitor

Izviđači odreda “Sunčev zrak” posjetili su proteklog vikenda Žabljak i Nacionalni park Durmitor. Cilj ovog izleta je bio da se mališani upoznaju sa najvisočijim naseljenim gradom u Evropi i da osjete njegovu prirodu i čari koje su mnogobrojne.

 Sekretar Odreda Jovan Luketić kaže da su po dolasku posjetili  muzej Nacionalnog parka i tamo sakupili brojne utiske. Djeca su mogla da vide medvjede, divokoze, vukove,mnoge vrste ptica i insekata, floru i faunu Durmitora..

-Djecu je u sve uputila ljubazni biolog gospođica Ivana. Dolazak na Crno jezero bio je opšte oduševljenje za mališane. Svjež vazduh,lijepo vrijeme, zadivljujuća priroda učinili su ovaj dan nezaboravnim. Djeca su uživala u vremenu provedenom na planini, takmičila se u izviđačkim disciplinama i naučili dosta toga novog. Pri povratku kući dok su izviđači prolazili ulicama čula se pjesma i smijeh  – kazao je Luketić.

Ovaj izlet je bio omogućen donacijom podgoričke firme Sincommerce. Direktor firme Siniša Ivanović je velikodušno obezbijedio svoj djeci prevoz komfornim autobusom.

Odred ima u planu i četvorodnevni kamp u Buljarici,krajem mjeseca na kojem će djeca moći da steknu vještine preživljavanja u prirodi. Takođe, je ovaj kamp sjajna prilika da se djeca druže i međusobno upoznaju te da se odvoje od loših navika i štetnih uticaja tehnologije i nezdravog načina života.

 

Mn.M.