DRUŠTVO PREPORUKA

JP “ZELENILO”: Ulica Marka Miljanova od danas bogatija novim drvoredom magnolija

Ulica Marka Miljanova od danas je bogatija novim drvoredom magnolija. “Zelenilo” d.o.o. Podgorica je u saradnji sa Društveno odgovornim kompanijama izvršilo sadnju 29 odraslih sadnica koje su putem aplikacije “Moje drvo” donirale kompanije učesnici akcije.

Svoj doprinos kroz akciju sadnje i donaciju biljnog materijala za ovu akciju dali su: Privredna Komora Crne Gore i Lovćen osiguranje, hotel Keto tri sadnice, kafe Lanterna i Poreska uprava, Miross- travel agency i Erste banka sa po jednom sadnicom.

Aplikacija “Moje drvo” puštena je u rad u oktobru prošle godine i u prvom ciklusu sadnje posađeno je 93 odrasle sadnice na pet lokacija.


Za drugi ciklus planirana sadnja na osam lokacija, od čega je već izvršena sadnja u Ulici Vijenci Danila Kiša gdje je realizovana sadnja 10 sadnica koje je donirala kompanija Amplitudo, a danas zahvaljujući donatorima izvedena je i druga akcija u Ulici Marka Miljanova gdje je izvršena drvoredna sadnja 29 magnolija.


-Kako se ovom akcijom ne završava sadnja putem aplikacije “Moje drvo” još jednom pozovamo sve društveno odgovorne kompanije, organizacije i građane da nam se pridruže u sljedećim akcijama kako bismo zajedničkim snagama naš grad učinili ljepšim mjestom za život svih nas, a Podgorici vratili status najzelenijeg grada Evrope – saopštili su iz “Zelenila”.

 

Mn.M.