ART PREPORUKA

BEDEM FEST: Stižu Darko Rundek i Đorđe Miljenović

Tek što su prije nekoliko dana objavili nove izvođače, iz organizacije Bedem festa ne prestaju sa iznenađenjima.
– Ovoga puta na repertoaru X jubilarnog Bedem festa naći će generacijski ,,udaljeni” ali muzičkom nadarenošću i šarmom potpuno legitimni i inspirartivni muzičari koji će itekako obogatiti ovogodišnju ionako izvrsnu listu izvođača – navodi direktor festivala Petar Šundić.
Bedem fest, dodaje on, potvrđuje svoju privrženost emociji, muzici, autentičnosti, dokazanom i potvrđenom muzičkom stvaralaštvu, kao i svoju raznovrsnost i bogatstvo žanrova.
– Upravo iz tog razloga Bedem fest traje i svakog dana izaziva divljenje i poštovanje svoje publike – ističe Šundić.
On kaže da im je važan stav posjetilaca.
– Naročito vodimo računa o tome da sve generacije nađu svoje mjesto na tvrđavi. Naša je misija da publika sa nestrpljenjem iščekuje početak festivala, upravo zbog muzike i osjećaja koji im u tom smislu pružamo. Mi želimo da oživimo kult i fenomen koncerata i live nastupa. Drevne zidine pružaju upravo to i ponosni smo na kulturološki aspekt našeg rada. Bedem fest i gradska tvrđava dišu kao jedno – srećan je Petar Šundić.

Darko Rundek, senior i senor, potvrđeno lice, antologija. Jedva čekamo njegov nastup na tvrđavi, ističu iz organizacije.
– Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh u ovoj formi pokazaće svoje novo lice, govoreći o bolu, o gorkim životnim iskustvima zbog čega je upravo animirao regionalnu publiku gdje god se pojavio. Svoj novi album premijerno će predstaviti u Crnoj Gori upravo na Bedem festu. Uvjereni smo da će taj nastup predstavljati pravo ,,emotivno pražnjenje”, stvarajući magični kontakt kako za sebe, tako i za sve posjetioce – poručuju organizatori.

kud duga