PREPORUKA SPORT

ŽRK BUDUĆNOST: Emili Stang Sando novo pojačanje za narednu sezonu

Norveška golmanka Emili Stang Sando potpisala je ugovor sa ŽRK Budućnost i peto je pojačanje za narednu sezonu, nakon što su prethodno paraf na vjernost dvostrukom šampionu Evrope stavile crnogorske reprezentativke Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, Slovenka Barbara Lazović Varlec i reprezentativka Srbije Sanja Vujović.

Sando je je prva igračica iz Norveške koja stiže u redove crnogorskog šampiona. Iskusna golmanka (rođena 1989. godine) do ove sezone branila je za Kopenhagen (protiv Budućnosti u ,,Morači” upisala 15 odbrana), a bila je članica Odenzea, Esbjerga, Flint Tonsberga i Larvika, čiju mrežu je čuvala od 2006. do 2010. godine.

Najveći uspjeh sa norveškom reprezentacijom ostvarila je 2014. godine osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Mjesto golmana ostalo je upražnjeno nakon odlaska španske reprezentativke Darli Zokbi de Paule, a Stang Sando u narednoj sezoni trebalo bi da čini odličan tandem sa našom reprezentativkom Marinom Rajčić. Za mjesto među stativama konkuriše i 18-godišnja Anastasija Babović.

,,Plave” pripreme za novu sezonu počinju krajem jula, a krajem ovog mjeseca saznaće imena rivala u novom izdanju Lige šampiona.
Foto: ŽRK Budućnost