ART PREPORUKA

,,NEVERNE BEBE” U PODGORICI: Koncert pun emocija

Grupa ,,Neverne bebe” održala je sinoć u Podgorici koncert u sklopu završne večeri ,,Electric Guitar Competitiona powered by The Capital Plaza”.Ovaj koncert ,,Nevernih beba” bio je ispunjen posebnom emocijom.
Počeo je numerom ,,Oktobarfest” nakon koje je frontmen Milan Đurđević kazao da se pokazalo da Crna Gora ima talentovane ljude koje treba podržati u svakom segmentu, te da je velika čast nastupiti u tako prelijepom ambijentu.
Koncert je nastavljen numerama ,,Pogledaj u sunce”, ,,Balkan – južno od sreće”, ,,Praštam”, te ,,onim što živimo već 25 godina”, kako je kazao Đurđević, a to se ogleda u pjesmi ,,Priča o nama”.
Jedna od numera zbog koje je emocija bila posebna sinoć jeste ,,Suze sa zvezda padaju”. Bila je to posljednja numera koju je Nenad Radulović – Neša Leptir iz ,,Poslednje igre leptira”, napisao u bolnici, na ljekarskom receptu. Porodica je tu pjesmu čuvala da bi Nešin brat Željko objasnio da je čekao pravi trenutak da ,,pravi ljudi koji se ne mijenjaju i ostaju isto tako u svojoj patini iz osnove, to preuzmu i oslikaju na najbolji mogući način u duhovnom smislu”. To su za njega bili Milan Đurđević i ,,Neverne bebe” i zbog toga ova pjesma nosi određenu emociju dok se izvodi uživo. Tako je bilo puno emocija i ovo izvođenje u Podgorici, prvo te numere u našem gradu otkako je premijerno puštena u etar u decembru.
Nakon toga uslijedile su pjesme ,,Gde smo” i ,,Daire”.
Milan Đurđević potom je istakao kako su nastupi u Podgorici uvijek bili inspirativni.
– S razlogom, jer znamo da ćemo odsvirati tonove koje nikada nismo – kazao je Đurđević.
Nadahnuti bend nastavio je nastup, koji uvijek podiže za stepenicu više u sviranju i aranžmanima, te samom pjevanju Jelene Pudar i Tijane Sretković, pjesmama ,,Tu kraj nas” i ,,Kaži gde je ljubav”.
Još jedan trenutak koji je izazvao snažne emocije na sceni i van nje jeste posveta Milana Đurđevića ,,anđelu” Isidori.
– Prvi koncert da sviramo u Podgorici, a da nije tu. Neka nas gleda odozgo, neka joj je laka zemlja – kazao je Đurđević i posvetio joj ,,Tužnu pesmu”.
A onda, nakon tuge i suza, došle su boje za jednu Jelenu kojoj je te večeri bio rođendan i koja je došla iz Beograda da bi ih čula i s njima proslavila ovaj poseban dan za nju. Tako je pjesma ,,Uzmi boje” obojila kraj regularnog dijela nastupa.
Publika, koja je sve pjesme pjevala uglas, od prvog do zadnjeg tona, nije željela kraj, pa su se na poziv ,,Neverne bebe” vratile na bis sa numerama ,,Da ima nas” i ,,Dvoje”.
Tekst i foto: B.R.