MAGAZIN PREPORUKA

POLUMATURA: Slavili učenici OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin”

Učenici JU OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin” proslavili su polumaturu u petak, u hotelu ,,Ramada” u Podgorici.

Direktorica ove škole Ljubinka Nedić, na proslavi se obratila polumaturantima poručivši im da budu ponosni na to što iz ove škole nose trajne vrijednosti, poput poštovanja raznolikosti, tolerancije i razumijevanja.

-Draga djeco, jedinstvenost je moćna, a naša škola je jedinstvena. I vi ste jedinstveni. I volimo vas što ste takvi. Budite ponosni što ste iz ove škole ponijeli trajne vrijednosti : poštovanje različitosti, inkluziju, saradnju, toleranciju, razumijevanje, timski rad, a to vas sve čini najbogatijom i najboljom djecom i budućim korisnim članovima društva. Kod vas ne postoje vjerske, etničke, statusne i druge razlike. To su principi kojima teži cijeli svijet a mi smo na njima izgradili naše odnose i stvarili školu koja odgovara svakom učeniku – kazala je direktorica.

Ona je učenicima poželjela život pun radosti, srećan upis u srednju školu, kao i da sami biraju svoj životni put.

-Dragi naši, želim vam prije svega život pun radosti, ali vam želim i da svi upišete srednju školu, želim vam da svi završite srednju školu, želim vam da sami birate svoj put. Na kraju moram i da se zahvalim Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Upravi za imovinu, kao i JP „Tržnice i pijace“ što su omogućili dijelu naših učenika ovo lijepo veče. Srećno – poručila je Nedić.

This slideshow requires JavaScript.

Mn.M.