DRUŠTVO PREPORUKA

CRNA GORA: Uhapšen osumnjičeni za obljubu djevojčice

Ilustracija

Crnogorska policija uhapsila je Z.Ž. zbog sumnje da je počinio obljubu nad dvanaestogodišnjom djevojčicom. Policija je, postupajući po prijavi Centra za socijalni rad, preduzela neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja, saopštila je Uprava policije.

Sumnja se da je Z.Ž, zloupotrebljavajući povjerenje djeteta, u jednom gradu na teritoriji Crne Gore počinio ovo krivično djelo.

-O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu koji je naložio da se Z.Ž. uhapsi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom. Tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privođenja nadležnom sudiji za istragu – kaže se u saopštenju Uprave policije.

Napominje se da policija, u cilju zaštite identiteta i integriteta djevojčice u ovom događaju, neće saopštiti druge detalje kao što su grad u kojem se događaj desio, prebivalište osumnjičenog, inicijale djevojčice, ni ostale podatke na osnovu kojih bi eventualno maloljetna žrtva mogla da bude prepoznata a samim tim i dodatno viktimizovana.