DRUŠTVO PREPORUKA

RASPISAN KONKURS: Bira se logotip i slogan nacionalnog brenda

Ministarstvo ekonomije raspisalo je konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore. Konkurs je međunarodnog karaktera i biće otvoren do 4. jula, a glavna nagrada je 10.000 eura.

Simbolično, na Dan nezavisnosti, otvoren je konkurs za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore. Logotip treba da sadrži grafički znak i ime države – Crna Gora, kao i internacionalni naziv – Montenegro.

-Autori treba da dostave obje verzije, i sa crnogorskim i sa internacionalnim nazivom i uz to prateći slogan koji treba da predstavlja neku sublimiranu rečenicu koja je namijenjena za pozicioniranje države u inostranoj javnosti – kazao je Jovo Rabrenović iz Ministarstvo ekonomije.

Na konkurs, koji će trajati 45 dana, mogu se prijaviti svi pojedinci i grupe iz Crne Gore i inostranstva koji su dužni da poštuju pravila navedena u tekstu konkursa.

-Da su ti autorski radovi jedinstveni, unikatni, da nijesu ranije korišćeni, da autor djela koje pobijedi na konkursu u potpunosti prihvati da sva svoja prava ugovorom prenese na državu Crnu Goru. Naravno, obavezan je da, ako se radi o grupi autora, samo jedan autor se potpiše. Jedan autor može konkurisati s više rješenja, da li kao pojedinac ili kao dio grupe – naveo je Rabrenović.

Prijave će ocjenjivati komisija sastavljena od sedam članova, a najbolje rješenje biće nagrađeno s 10 000 eura. Brendiranje će, smatra Rabrenović, doprinijeti ekonomskom napretku Crne Gore, jer je njegova osnovna svrha, kako kaže, da država bude vidljiva i pozitivno prepoznata u svijetu.

 

Izvor: RTCG