PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

GRUMPY CAT: Uginula najpoznatija mačka na svijetu

Legendarna Grumpy Cat, zvijezda brojnih memea, uginula je s navršenih sedam godina, objavili su na Instagramu njeni vlasnici.

-Uprkos brizi vrhunskih profesionalaca i porodice koja ju je voljela, Grumpy se susrela s komplikacijama nakon nedavne infekcije urinarnog trakta – poručila je porodica.

Grampy, čije je pravo ime bilo Tartar sos, na društvenim mrežama se pojavila 2012. godine sa fotografijama kisjelih izraza lica, koje su se širile velikom brzinom. Mačka je proputovala svijet i imala brojne televizijske nastupe, a 2014. godine glumila je u filmu povodom Božića. Njen nalog na Instagramu ima više od dva miliona pratilaca. Na osnovu autorskih prava, vlasnicima mačke, 2018. godine isplaćeno je 710.000 dolara.

-Osim što je bila naše dijete i voljeli su je svi članovi porodica, Grumpy Cat je nasmijala milione ljudi širom svijeta, čak i u teškim vremenima. Njen duh će nastaviti živjeti među fanovima – kažu njeni vlasnici.

Krajem jula 2013. godine, Grumpy Cat je dobila i svoj napitak, nazvan Grampućino. Postoje tri ukusa, kafa, vanila i moka.

 

Dynamite Comics objavio je da će napraviti seriju stripova s Grumpy Cat i njenim bratom Pokeyom pod nazivom “Misadventures of Grumpy Cat and Pokey!”. Prvi strip bio je mini serija od tri broja, koja je objavljena u jesen 2015.

 

Izvor: Index