ART PREPORUKA

IVAN VOJNIĆ NAKON NAGRADE NA ,,ZAGIFESTU”: Najljepše od svega bilo je druženje

Učenik Osnovne škole ,,Drago Milović”, član Dječjeg saveza Tivta i predsjednik Dječjeg parlamenta pri Opštini Tivat Ivan Vojnić vratio se nedavno iz Zagreba sa zlatnim peharom. Na Međunarodnom dječjem festivalu „Zagifestu“ predstavio je Crnu Goru pjesmom „Da ja rodim roditelje“ po tekstu Dragana Radulovića i na muziku Frenkija Bogićevića.
Vojnić za MNE magazin kaže da sa ,,Zagifesta” nosi lijepe utiske.
– Najljepše od svega je druženje sa starim i upoznavanje novih drugara. Organizatori su se potrudili da nam ne bude dosadno – kaže Ivan Vojnić.
Dodaje da kada bi on ,,rodio roditelje”, volio bi da roditelji nikad ne zaborave da su bili djeca.
Naš sagovornik, osim pobjede na ,,Zagifestu”, dobio je i poziv za nastup u Budimpešti.
– Mnogo sam srećan zbog poziva na festival ,,Star to born” u Mađarskoj. Predstaviću se sa svojom novom pjesmom koja je za sada tajna – kaže Ivan.

Ovaj talentovani dječak od treće godine je polaznik škole za talente UMS. Radio je mnogo revija, muzičke spotove, TV reklame, TV emisije kao i reklamne kampanje za velike brendove i bio učesnik nedjelja mode.
Najveća podrška mu je porodica – mama, tata i starija sestra Anja.
Muzika mu, ističe on, predstavlja način da se prenese neka poruka i da se ona lako zapamti.
– Kad porastem, želio bih da kroz muziku svijet učinim ljepšim i srećnijim – kaže naš sagovornik.
U planu su mnogi nastupi, otkriva nam.
– U mom gradu Tivtu nastupiću za Dan škole u O.Š. ,,Drago Milović” i na 2. Tivatskom karnevalu, a u Podgorici kao gost Dječjeg saveza Podgorice na Trgu nezavisnosti, kao i koncertima sa našim tekstopiscem Sanjom Perić. I u septembru na festivalu ,,Naša radost ” gdje ću se predstaviti sa pjesmom ,,Pusti Lava neka spava” za koju je stihove napisala Sanja Perić, muziku Slavko Milovanović, aranžman Senad Drešević, uz podršku profesorice pjevanja Renate Perazić – najavljuje Ivan Vojnić.
B.R.
Foto: Privatna arhiva