MODA PREPORUKA

SVADBE: Glavni trendovi za sezonu proljeće/ljeto 2020

Nedjelja svadbene mode proljeće/ljeto 2020. je došla do kraja i vrijeme je da se napravi izveštaj.

Glavni trendovi uključuju: minimalističke i koncizne haljine, dugačke lagane modele od perja, prozirne tkanine, obimne mašne, asimetrične suknje, pantalone i svetlucave detalje.

Izdvajamopet ključnih trendova u svijetu vjenčane mode sledeće sezone.

Minimalizam

Minimalističke nevjeste su vjerovatno već obeležile lakonsku satensku haljinu Megan Markl, specijalno dizajniranu od strane Kejt Von Keler. U novoj sezoni dizajneri, inspirisani vojvotkinjom od Saseksa, pripremili su elegantne verzije vjenčanica. Dakle, Cushie, Danielle Frankel, Amsale, pa čak i Viktor & Rolf su demonstrirali elegantne opcije koje nikada neće izaći iz mode.

Perje

Perje svake sezone dobija veliku popularnost među svadbenim kolekcijama dizajnera, a nevjeste srećno oblače sjajne haljine posute sniježno-bijelim perjem. U sezoni proljeće-ljeto 2020, dizajneri su pronašli mnogo načina da iskoriste perje – od kraljevskih haljina sa pahuljastim ukrasima i otvorenim ramenima Zuhair Murad do modela nalik balerinama iz kolekcije Oscar de la Renta.

Volumen

Ako klasična haljina za bal izgleda previše predvidljivo, ali ipak želite dodati volumen, spašavaju vjenčanice s neobičnim detaljima. Tako se kreativni duet Viktora Horstinga i Rolfa Snorena oslanja na složenu satensku suknju, dok je Vera Wang išla protiv pravila i kombinovala asimetrične suknje sa ručno vezenim detaljina.

Nova haljina za princeze

Dizajneri u novoj sezoni eksperimentisali su sa balskim haljinama, dajući im novo tumačenje. Dakle, da biste zamijenili klasične pahuljaste suknje dolaze alternative koje pokazuju noge i cipele nevjeste. Dizajneri sada dizajniraju haljinu na takav način da sačuvaju kraljevski dugi šlep dok stvaraju maksimalnu udobnost nevjesti dok hoda.

Pantalone

Za nevjeste koje ne vole til i krinoline, pahuljaste haljine i siluete sa dugim šlepovima, dizajneri su pripremili nešto zanimljivo u novoj sezoni. Fokus je na kombinezonima inspirisanim estetikom iz 1970-ih kao u Viktor & Rolf kolekciji, kao i klasični duet bijelih pantalona i vazdušaste bluze koje se mogu nositi i nakon vjenčanja.

 

Izvor: grazia.rs