MODA SLAJDER

ZAVRŠEN RENAULT FASHION WEEK MONTENEGRO: Kolekcije prikazali Verica Rakočević-Kuzmančević, Igor Todorović, Lidija Burić, ,,Fantasia di Yeya” i ,,Enrico Marinelli”

Dvadeset peto izdanje Renault Fashion Week Montenegra završeno je sinoć na Imanju Knjaz u Podgorici.
Srpski kreator Igor Todorović otvorio je veče, poručivši kolekcijom da je život karneval. Poigrao se riječima jer je nazvao ,,KarlNeval“, u slavu nedavno preminulom kreatoru Karlu Lagerfeldu. Ovaj ,,KarlNeval“ bio je pun boja – narandžaste, roze, ciklame, žute, teget, tirkizne, ljubičaste, karo ,,šanel“ dezena, mašni, resa, marama, a na crnu haljinu stavio je prepoznatljivi Lagerfeldov lik. Uz zvuke italijanskih operskih arija, prikazana su odijela, kratke i duge haljine i kombinezoni. Pored inovativnog spajanja tkanina i krojenja, Todorović je koristio svileni organdin, saten svilu, bukle svilu, kristale i lame.

This slideshow requires JavaScript.

Brend Jelene Atanasković ,,Fantasia di Yeya“ prikazao je kolekciju ,,Hanami”, inspirisanu festivalom cvijeća u Japanu. Cvijeće je stoga bio motiv na haljinama, ogrtačima i pantalonama. Od boja viđene su roza, crna, bijela, crvena, ljubičasta i zelena. Jedan od modela na pisti je prikazala i voditeljka Dušica Vugdelić.

This slideshow requires JavaScript.

Brend ,,Enrico Marinelli“ predstavio je kolekciju za proljeće-ljeto 2019. Početak je obilježio ulazak manekena na motorima, a kraj pojavljivanje voditelja Sabrije Vulića u odijelu. 
Lidija Burić prikazala je kolekciju ,,Biser” koju je, kako je rečeno, namijenila odvažnoj ženi. Od materijala dominirali su svila i ručni rad na vjenčanici, bijelim svečanim haljinama pripijenim uz tijelo i onim lepršavim.

This slideshow requires JavaScript.

Srpska dizajnerka Verica Rakočević-Kuzmančević zatvorila je Renault Fashion Week Montenegro kolekcijom ,,MNDIVA“, inspirisanom Crnogorkama i posebno rađenom za ovu manifestaciju. Početak revije ispraćen je aplauzom kada su se na pisti pojavile Podgoričanke Nataša Ćuković, Mikica Prlja i Vesna Martinović. Crnogorsku divu Rakočević-Kuzmančević vidjela je kao sofisticiranu, odmjerenu, elegantnu, sa stilom i vanvremenske ljepote. Od materijala za ovu, kako je nazvala, modnu simfoniju sofisticiranosti i prefinjenog ukusa Crnogorki, koristila je čistu svilu, lan i vuna-svilu u žoržet tkanju. Prikazane su haljine sa interesantnim detaljima, od crnih, sivih, bijelih do zelenih, zatim trodjelne kreacije, kompleti, bluze i pantalone.

This slideshow requires JavaScript.

Veče je završeno podrškom Modne komore Crne Gore i dizajnera Parizu i Francuskoj uslijed nedavnih dešavanja kada je gorjela katedrala Notr Dam.
Direktor Modne komore Crne Gore i Renault Fashion Week Montenegra Srđan Lubarda za MNE magazin nakon završetka manifestacije istakao je da je prezadovoljan.
– Svaki put smo bolji i bolji, uz podršku svih medija koji nas prate i svih dizajnera. Naročitu zahvalnost dugujem Verici Rakočević-Kuzmančević, Igoru Todoroviću,  Marini Banović-Džuver, kao i novim imenima. Možemo da kažemo da je sad ova modna manifestacija u svakom svom segmentu napravila korak dalje – rekao je Lubarda za MNE magazin.
Organizator Renault Fashion Week Montenegra je Nacionalna modna komora Crne Gore.
Zaštitno lice manifestacije je svjetski super model Marija Vujović-Vukčević, direktorica modne agencije Models INC Elite Model Look Montenegro.
Šminku i frizure potpisuje Kuća mode i ljepote ,,Zoran”.
Oficijelni fotografi su Nikola Pejović, Anes Lekić i Blacky foto, uz tim fotografa među kojima su Igor Radonjić, Igor Kolašinac i Filip Roganović.
Medijska podrška: Montenegro magazin, FOS media, Pink TV, A1TV, DRS, Modni ritam, Gracia i Montenegro life.
B.R.
Foto: B. Šekularac

 

(Uskoro više fotografija u foto galeriji)