PREPORUKA SPORT

ZAVRŠEN PRVI MEĐUOPŠTINSKI TURNIR: Luković, Markišić i Jovović najbolji šahisti

Učenici Luković Medina, Markišić Faris i Jovović Mladen pobjednici su prvog međuopštinskog šahovskog turnira u ubrzanom šahu za učenike osnovnih škola održanom u Plavu. Učestvovali su učenici od trećeg do devetog razreda iz OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu, OŠ „Džafer Nikočević“ u Gusinju i OŠ „Petar Dedović“ u Murini. Luković Medina, Markišić Faris i Jovović Mladen pobjednici  šahovskog turnira.

Turnir je imao tri kategorije: djevojčice, dječaci do 12 godina i dječaci do 14 godina. Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu od 5 kola, tempo igre je 30 minuta po igraču. Po tri najbolje plasirana učenika u svojim kategorijama su dobili medalje. Titulu pobjednice za djevojčice je ponijela Luković sa osvojenih 4 boda iz OŠ „Hajro Šahmanović“, drugo mjesto je pripalo učenici iz OŠ „Petar Dedović“ Garčević Tijani sa osvojenih 3,5 bodova i treće mjesto sa 3 boda osvojila je Palavrtić Dalila iz OŠ „Hajro Šahmanović“.

Za kategoriju učenika do 12 godina prvo mjesto sa maksimalnim brojem bodova osvojio je Markišić iz OŠ „Hajro Šahmanović“, drugoplasirani je učenik Zogović Nemanja iz OŠ „Petar Dedović“ sa osvojenih 4 boda, na trećem mjestu je učenik Kukiq Kelmed iz OŠ „Dafer Nikočević“ koji je imao isti broj bodova kao drugoplsirani, ali je imao slabije dodatne kriterijume.

Titulu najboljeg do 14 godina za dječake osvojio je učenik OŠ „Džafer Nikočević“ Jovović sa maksimalnih 5 bodova, drugo mjesto sa 4 boda pripalo je Lutovac Nikoli iz OŠ „Petar Dedović“, a treće mjesto sa istim brojem bodova, ali sa slabijim dodatnim kriterijumima osvojio je Ulaj Alban iz OŠ „Džafer Nikočević“.
Treba naglasiti da je najmlađi učesnik turnira, osmogodišnji Milačić Milija iz trećeg razreda OŠ „Petar Dedović“, pokazao zavidno znanje i ravnopravno se borio sa starijim učenicima.
Glavni sudija turnira je bio šahovski sudija Safet Kojić.