MODA PREPORUKA

NATAŠA PEJOVIĆ UOČI MFW: Pripremila sam drugačiju kolekciju, luksuznu i nosivu

Foto: Boris Šekularac/MNE magazin

Crnogorska dizajnerka Nataša Pejović predstaviće novu kolekciju 16. aprila na Imanju Knjaz, u sklopu manifestacije Renault Fashion Week Montenegro.
Biće to prvi put da kreacije prikazuje na ovom modnom događaju.
– Predsjednik Modne komore Crne Gore Srđa Lubarda je prošle godine odlučio da pošalje mene kao specijalnog gosta ispred Crne Gore na Serbia Fashion Week, na čemu sam mu veoma zahvalna. Pored toga, imam odlične uslove, lokaciju, marketing i organizaciju, pa sam odlučila poslije više godina prikažem novu kolekciju upravo na ovom događaju. Mi imamo kvalitetne modne organizatore i ja sam do sada uvijek bila zadovoljna istim i upravo iz tog razloga nisam se upuštala u samostalno prikazivanje novih modela. Svakom dizajneru bih preporučila isto – poručuje Pejović u razgovoru za naš portal.

Ona za MNE magazin kaže da će ova kolekcija biti dijelom drugačija od njenih dosadašnjih revijskih modela.
– Nisam imala konkretnu inspiraciju već sam se vodila ličnim senzibilitetom prema modi, kao i aktuelnim trendovima. Do sada sam radila modele koji su bili toliko romantični i neobični da sam i sama, ako imam neku svečanu priliku, pravila za sebe nešto novo a u tom smislu mirnije. Željela sam i voljela da mi dosadašnji revijski modeli budu apsolutno ručno ukrašavani pa samim tim stvoreni za prilike kao za crveni tepih. Ovaj put sam zadržala notu glamura ali sa bojama i detaljima smirila priču i više je naklonila jednoj urbanoj ženi – počinje Pejović priču o kolekciji za MNE magazin.
Vjeruje da će žene u ovoj kolekciji uživati jer je luksuzna i nosiva.
– Smatram da pored kreativnosti, osjećaja za modu i trend mogu da se pohvalim i velikim ulaganjem u kvalitetne materijale, što se kroz moj dosadašnji rad prepoznaje. Tako je bilo i ovoga puta, pa sam od materijala koristila svilu, luksuzne čipke sa izvezenim perlicama i kristalima, svetlucave materijale koje smo dijelom ručno ukrašavali. Mislim da će zene u ovoj kolekciji uživati jer je luksuzna a nosiva. Nije suviše romantična kao dosadašnje revije, već jedna moderna priča u skladu sa svim svjetskim modnim aktualnostima – ističe naša sagovornica.
Pejović je, kako dodaje, ovu kolekciju namijenila svakoj ženi koja želi da ostavi odličan vizuelni efekat jer modeli laskaju većini ženskih figura.
– Onoj koja voli glamurozan i efektan dizajn a da se pritom u njemu i osjećaju dobro. Zaista vodimo računa o svakom momentu i detalju da ni u dekoraciji niti u pokazivanju ženskih oblina ne pređemo liniju dobrog ukusa – smatra naša sagovornica.
B.R.
Foto: Privatna arhiva