DRUŠTVO PREPORUKA

UČENICA SLŠ “PETAR LUBARDA”: Isidora Avramović na ljetnjoj školi ilustracije u Njujorku

Učenica drugog razreda Srednje likovne škole “Petar Lubarda” Isidora Avramović putuje na ovogodišnju Ljetnu školu ilustracije u Njujorku.

Kako je saopšteno iz ove obrazovne ustanove, poziv je rezultat saradnje sa Fakuletom likovnih umjetnosti na Cetinju, odnosno profesoricom na smjeru grafički dizajn Anom Matić i renomiranim grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem.

Na prestižnu SVA (School of Visual Art, New York), koja je namijenjena učenicima od 14 do 18 godina i na kojoj je jedan od predavača Mirko ilić, u julu će otputovati talentovana učenica drugog razreda Srednje likovne škole “Petar Lubarda” na Cetinju – Isidora Avramović, i tamo će boraviti od osmog do 26. jula. Isidora je postigla odličan rezultat na TOELF iBT testu o nivou znanja engleskog jezika, koji je bio uslov ka internacionalnim polaznicima – navode iz škole.

Pohađanje ove škole umjetnosti u srcu Njujorka, kako dodaju, podrazumijeva intenzivni program u trajanju od tri nedjelje, gdje će polaznici kroz jedinstvene studijske projekte na poljima umjetnosti koje su sami odabrali, razmjenjivati iskustva sa referentnim predavačima.

Osim toga, program škole prati i večernje i vikend aktivnosti uključivanja u socijalni i kulturni život Njujorka. Oko 400 polaznika u toku trajanja programa mora da posjeduje zrelost, odgovornost i spremnost da da se razvija na kreativnom i ličnom nivou. Stoga smo sigurni da će Isidora biti dobar predstavnik ne samo naše škole nego i Crne Gore – kažu iz škole.

 

Izvor: RTV Cetinje