Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

NIKŠIĆ: Sukob ,,Varvara” i policije, privođenje u toku

Foto: FK Sutjeska

Danas je, nakon fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, odigrane na Stadionu kraj Bistrice u Nikšiću, došlo do narušavanja javnog reda i mira i napada na policijske službenike koji su obezbjeđivali meč. Povrijeđena su četiri policijska službenika, saopšteno je iz Uprave policije. Povrijeđeni su i navijači Budućnosti, a nekoliko njih se nalazi u Urgentnom centru. ,,Vijesti” saopštavaju da je Aleksandar Čaka Ivanović, jedan od dugodišnjih vođa navijačke grupe Budućnosti, zadobio teške povrede glave i da se i on nalazi u Urgentnom centru.

– Dio navijača FK Budućnost, „Varvari“, je, nakon završetka utakmice, preskočio ogradu i ušao na atletsku stazu koja se nalazi na obodu terena, gdje je prvo napao službenike zaštitarske službe a potom i policijske službenike. Policijski službenici su, nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policijska službenika, radi sprečavanja i daljeg odbijanja napada, kao i zbog sprečavanja te grupe „Varvara“ da dođe do navijača suprotne ekipe, upotrijebili sredstva prinude – ručni sprej i službenu palicu. Osim toga, „Varvari“ su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je još jedan policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave – piše u saopštenju Uprave policije.

Policijskim službenicima je, kako se dalje navodi, u zdravstvenoj ustanovi, pružena medicinska pomoć.

– Policija preduzima aktivnosti na identifikaciji napadača. U toku je njihovo privođenje u službene prostorije CB Nikšić – kažu iz Uprave policije.