MODA PREPORUKA

PODGORICA: Održan kasting za Renault Fashion Week Montenegro i Elite Model Look

Kasting za Renault Fashion Week Montenegro i Elite Model Look Montenegro održan je danas u hotelu Best Western Premier u Podgorici.
Na kastingu su, između ostalih, bili direktor Modne komore Crne Gore Srđan Lubarda, manekenka Manja Gazivoda-Dervanović, koja je glavna koreografkinja na Renault Fashion Week Montenegro, vlasnica agencije ,,Models INC”, koja je birala lica za izbor za Elite Model Look Montenegro Marija Vujović-Vukčević, te dizajnerka Marina Banović-Džuver.
Lubarda i njegov tim odabrali su 15 djevojaka, a Vujović-Vukčević 11.
Za kasting je vladalo veliko interesovanje, bilo puno zanimljivih djevojaka. 
U drugom krugu, Gazivoda je mjerila visinu, obim bokova, struka i grudi i fotografisala djevojke za RFWM, dok je Vujović-Vukčević to isto činila za Elite Model Look Montenegro.

Najviše sugestija koje su organizotori uputili djevojkama odnosilo se na širinu bokova, te su ih savjetovali da više vježbaju i ne jedu takozvanu ,,džank fud”, odnosno hamburgere i ostale grickalice.
Lubarda je istakao da je zadovoljan što u posljednje vrijeme imaju sve veći odziv djevojaka kada je kasting za Crnogorsku nedjelju mode u pitanju.
– Tražili smo prirodni izgled, da imaju određenu visinu i mjere – rekao je Lubarda.
Dodao je da su nova lica itekako važna i zbog toga rade ovakve kastinge. Želja je da ,,osvježe” Fashion Week Montenegro.
– Zadovoljna sam odabirom, ima potencijala dosta, tako da ćemo vidjeti. Neke djevojke moraju malo smršaju, malo se zategnu, jer su im dimenzije veće nego što treba – prenijela je Vujović-Vukčević za MNE magazin utiske nakon kastinga.
Banović-Džuver bila je, takođe, zadovoljna odabirom za kolekciju koju će prikazati na Renault Fashion Week Montenegru.
– U ovom trenutku, vrlo mi je bitno da to budu nova lica. Kolekcija je takva da su mi potrebne mlade cure koje ne trpe mnogo šminke s jednostavnom frizurom – rekla je Banović-Džuver.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac