DRUŠTVO PREPORUKA

KOMPANIJA M:TEL: Predstavljeni rezultati ostvareni u 2018. godini

Kompanija M:tel danas je na konferenciji u PR Centru u Podgorici održala prezentaciju na kojoj su predstavljeni postignuti rezultati u 2018. godini.

Konferenciju je otvorila PR Menadžerka kompanije M:tel, Ana Martinović koja je objasnila da je povod današnjeg press-a predstavljanje rezultata koje je ova kompanija ostvarila u prethodnoj godini, kao i predstavljanje novih usluga.

-Današnja press konferencija organizuje se povodom prezentacije uspješnog poslovanja kompanije M:tel, u toku 2018.godine, kao i predstavljanja novih usluga koje smo pripremili za sve naše korisnike –kazala je Martinović.

Izvršni direktor M:tel-a Vladimir Lučić, kazao je da je 2018. godina bila izuzetno usješna, budući da je povećan prihod kompanije, kao i broj korisnika.

-Imali smo uspješnu 2018. godinu, povećen je prihod za šest odsto, i sada je naš prihod 75 miliona, a ono što je najbitnije, prihod je povećan zahvaljujući većem broju korisnika koji je uvećan za 30 odsto u odnosu na 2017.godinu, što govori o veoma pozitivnom trendu. Sve je to prouzrokovalo i povećanje dobiti, koja je rekordna – 6,7 miliona eura. Što se tiče operativne dobiti, i ona je takođe bila rekordna i iznosi 29 miliona eura – istakao je Lučić.

On je dodao i da je kompanija, kada je došla na crnogorsko tržište, imala težak zadatak jer je krenula kao treći operater u mobilnoj mreži, a u fiksnoj su, takođe, internet i televizija bili razvijeni. Sada je M:tel, kako navodi Lučić, operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže.

-Zadatak nam je bio težak, ali smo ulaganjem u investicije, uspjeli da dođemo do ove pozicije na kojoj jesmo. Uložili smo 290 miliona eura u infrastrukturu. Od toga, direktna strana investicija putem dokapitalizacije od naših vlasnika je bila 122 miliona eura, dok smo ostatak finansirali iz prihoda. Samim tim smo jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u zadnjih 12 godina. Taj pozitivan trend smo ostvarili ulaganjem u zaposlene, povećali smo njihov broj, pa je sada 480 radnika zaposleno u kompaniji M:tel. Osim velikog rasta u internetu i televiziji, uspjeli smo da napravimo veliki pomak u mobilnoj, i postali smo operater broj jedan po broju korisnika u Crnoj Gori. Došli smo do tržišnog učešća u broju mobilnih korisnika na 33,8 odsto– rekao je Lučić na današnjoj konferenciji.


On je naglasio i da će ove godine nastaviti sa ulaganjem, ne bi li ostvarili još bolji kvalitet.

– I ove godine ćemo pokušati da postignemo još bolji kvalitet, prije svega da raširimo signal i internet u malim mjestima, što nijesmo uspjeli da uradimo prošle godine. Osluškujući potrebe korisnika, zaključili smo da i mi treba da uvrstimo jednu vrstu satelitske televizije, da pokrijemo taj segment tržišta. Od ove godine, to će nam biti ključni servis. Potpisali smo partnerstvo sa Astrom, koja je jedna od največih satelitskih provajdera u svijetu, omogućuje izuzetno kvalitetan signal televizije, čak i kada je loše vrijeme. Takođe ulažemo dosta u sadržaje, puštamo nove kanale, prije šest mjeseci pustili smo Super star kanal, tako da i ove godine naši korisnici mogu da očekuju i po tom pitanju velika iznenađenja – naveo je Lučić.

On je istakao da je kompanija M:tel društveno odgovorna kompanija, koja je jedan od najvećih donatora u Crnoj Gori.

-Istakao bih nekoliko stvari na koje smo ponosni, a to je da smo jedan od najvećih donatora u Crnoj Gori, i to pokazuje da mi kao društveno odgovorna komapanija želimo da dio prihoda uložimo u našu zajednicu, samo je u projektu sa Kliničkim centrom Crne Gore prošle godine donacija iznosila više od million eura. Takođe, sponzori smo koji pomažu sport, a pokušavamo da pored našeg razovja, dijelom sredstava pomognemo društvenoj zajednici. Istakao bih našu digitalnu fabriku, zato što pomažemo u razvoju digitalnih servisa – kazao je Lučić.

Direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima u kompaniji m:tel Milivoje Cerović, predstavio je aktulene ponude M:tel-a, ističući da je cilj kompanije da svim korisnicima pruže isti kvalitet servisa.

– Želimo da svim našim korisnicima, koji žive na udaljem područjima omogućimo isti kvalitet servisa kao onima u gradskom području, i zbog toga smo pipremili m:SAT televiziju, odnono servis, koji je startovao prije dva mjeseca sa velikim uspjehom. Na današnji dan, mi pružamo servis kroz dva paketa, Plus paket koji košta 10,90 eura, i u sebi sadrži 130 kanala. Tu je i Max paket sa preko 140 kanala, i koji košta 18,90. U njemu su sadržani najaktuelniji programski sadržaji koji postoje u ovom regionu. Tu su HBO paketi sa visokom HD rezolucijom, Cinemax itd. Da bi sve to funkcionisalo na pravi način, za naše korisnike smo pripremili posebnu ponudu brzog interneta putem naše mobile mreže. Pripremili smo i poseban paket u okviru kojeg se za samo 5,90 eura mjesečno dobija 50 GB brzog interneta. Posebno želim da istaknem, da je za naše usluge, instalacija i kompletna oprema bespaltna za sve naše korisnike, a spomenuo bih i naš self care portal gdje korisnici mogu da vide sve usluge koje imaju, i prate svoju potrošnju. Takođe, u ovom trenutku je akcija televizora od 32 do 55 inča, a mjesečne rate kreću se od osam eura mjesečno, do 20. Sve to govori da želimo da našim korisnicima pružimo cjelokupnu uslugu – naveo je Cerović.

 

D.Markuš

Foto: B. Šekularac