ART PREPORUKA

IGALO: Uspješan nastup Kreativnog studija Art Viva Dance

Kreativni studio Art Viva Dance iz Nikšića učestvovao je na plesnom takmičenju „5678 Festival Herceg Novi“ održanom 9. marta u Sportskom centru Igalo. Tom prilikom pod imenom ovog kluba predstavilo se čak 140 članova, a rezultati koje su postigli su osam prvih i jedno drugo mjesto. Oni su dobitnici i specijalne nagrade za takmičenje u Mostaru a posebno ih je obradovao poziv da budu dio regionalno najgledanijeg dječijeg show programa „Pinkove zvezdice“. Iako su reprezenti ovog kreativnog studija mahom djevojčice, na pomenutom takmičenju jedna od mlađih grupa imala je kao partnere u koreografiji i šest dječaka.
Osim uigranosti i besprijekornosti u poštovanju takmičarskih pravila pri svakom performansu, jedan od najčešćih komentara žirija odnosi se i na raznovrsne scenske kostime koji su efektno i u skladu sa uzrastom i koreografijom osmišljeni za svaku grupu.
Akcenat u radu ovog kluba, osim na razvijanju plesnih vještina, je i na razvijanje zajedništva i timskog duha među djecom što je evidentno pri svakom njihovom pojavljivanju, ne samo pod reflektorima već i na njihovim druženjima u našoj i susjednim zemljama.
Predvođeni instruktorkom Tanjom Čolević, ovi plesači uzrasta od 3 do 15 godina, sjajne uspjehe tokom 2018. godine postigli su i na takmičenjima na Zlatiboru, u Podgorici, u Beču, Sarajevu, Nikšiću, Baru, Paraliji i Solunu kao i Pragu.

This slideshow requires JavaScript.

kud duga