PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

ŽIVOT GUTA ONE KOJI SE BOJE: Izađite iz zone komfora

Promjene su jedan od zakona života, zbog čega ne treba bježati od njih, jer nam mogu donijeti dosta dobrog, a da toga na prvu loptu nijesmo ni svjesni.

Zona komfora često jeste prijatno mjesto, zbog čega je mnogima teško da se odreknu osjećaja ušuškanosti koji pruža, potpuno nesvjesni da u njoj nema stvarnog napretka. Ukoliko se plašite promjena, odnosno izlaska iz zone komfora, nemojte misliti o onome što ćete izgubiti izlaskom iz nje, već o onome što dobijate. Znajte da je svaka promjena proces, i neka vam ova rečenica uvijek bude negdje u podsvijesti:

-Promjene su teške u početku, zbunjujuće na sredini i divne na kraju.

Evo priče o dva sjemena, koja će vas podstaći da već danas krenete da mijenjate stvari oko vas. Pročitaćete je za manje od 60 sekundi, a pouka koju nosi motivisaće vas da se pokrenete s mrtve tačke.

Život je prekratak da biste se osjećali loše:

“Dva sjemena leže jedno pored drugog u plodnom tlu u proljeće.

Prvo sjeme kaže:

-Želim da rastem! Želim da pustim svoje korijenje duboko u zemlju ispod mene, i da poguram svoje izdanke kroz zemljinu koru iznad sebe. Želim da razvijem svoje pupoljke da bi objavili dolazak proljeća. Želim da na svom licu osjetim toplotu sunčevih zraka i na peteljkama blagoslov jutarnje rose.

I tako je raslo.

Drugo sjeme kaže:

-Plašim se. Ako pustim svoje korijenje u zemlju ispod mene, ne znam na šta mogu da naiđem u tami. Ako se probijam kroz čvrsto tlo iznad sebe, mogu da oštetim tanane izdanke, šta ako otvorim svoje pupoljke, a puž pokuša da ih pojede? A šta ako počnem da cvjetam, a dijete me iščupa iz zemlje. Ne, mnogo je bolje da čekam dok sve ne bude bezbjedno.

I tako je čekalo.

Jedna koka koja je čeprkala po bašti, tražeći hranu, pronašla je sjeme koje čeka i odmah ga pojela.

Život guta one koji se boje.

Peti Hansen

 

Izvor: SK Magazin