Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ČIKAGO: Šestoro mrtvih u pucnjavi

Foto: Bev Horne/Daily Herald via AP

Gari Martin (45) upucao je juče u fabrici u Aurori pet osoba i ranio šest policajaca, nakon čega je policija ubila njega, saopštila je načelnica policije u Aurori Kristen Ziman.

Petoro mrtvih bili su radnici u toj fabrici. Ranjeni su van životne opasnosti.

Martin je živio u Aurori i bio zaposlen u ovoj fabrici 15 godina. Nedavno je dobio otkaz, pa se vratio ovdje da traži da ga vrate na posao. Policija je objavila podatak da je Martin osuđen u februaru 1995. godine u saveznoj državi Misisipi za težak napad.

Iz kompanije kažu da su u šoku.

Predsjednik opštine Aurora Ričard Irvin istakao je da je ovo ,,tužan dan”.
– Dešavale su se slične situacije širom nacije, ali iskusiti takvo što iz prve ruke, još je bolnije. Sramotu da su ove pucnjave postale uobičajene, sramotu da neko može biti tako sebičan da pomisli da je u redu da oduzme život nevinom čovjeku. Mi smo društvo koje ne smije dozvoliti da bezosjećajna djela postanu vijest – bio je jasan Irvin.
Guverner Džej Bi Pricker na konferenciji za novinare rekao je da ,,ništa vas ne može pripremiti na bol koji osjećate nakon gubitka nevinih žrtava.”
– U saveznoj državi za koju ste izabrani da je vodite, štitite njene građane, nema načina da vas išta može pripremiti na ovo. Nema riječi za zlo koje ,,krade” živote naših susjeda – rekao je Pricker.
Izvor: Chicago CBS Local