PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

NAOPAKA KUĆA: Jedna od najvećih atrakcija u Poljskoj

Drvenu kuću koja stoji okrenuta naopačke neki smatraju simpatičnom, a drugi uzaludnim arhitektonskim djelom. Ipak, konstrukcija poljskog umjetnika Danijela Czapjevskog, koja nosi i njegovu poruku o svijetu u kojem je do skoro živjeo, do sada je privukla hiljade turista.

Poljski biznismen i filantrop Danijel Capjevski izgradio je 2007. godine naopaku kuću koja predstavlja komunističku eru i kraj svijeta.

Zanimljivo, radnicima su bila potrebna čak 144 dana kako bi dovršili kuću, što je pet puta više od razdoblja koje bi im bilo potrebno da su je gradili ‘normalno’.

Naime, enterijer ih je do te mjere zbunjivao da su osjećali mučninu i vrtoglavicu, a navodno se i vama može dogoditi isto ako ćete se u kući previše zadržati.

A view of an upside-down house built at the Centre of Education and Promotion of the Region in the village of Szymbark, northern Poland, 04 August 2007. The upside-down house created by Daniel Czapiewski is supposed to describe the times of the former communist era and the present times in which we live., Image: 22098185, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Ipak, to ne sprječava mnogobrojne turiste da zbog kuće svake godine obiđu i malo selo Szymbark, gdje se kuća nalazi.

 

Izvor: Agencije