ART PREPORUKA

HOLANDIJA: Poginula gitaristkinja Sabrina Vlaškalić

Foto: T. Baissac

Srpska gitaristkinja Sabrina Vlaškalić poginula je danas u saobraćajnoj nesreći u holandskom Groningenu. Nju je, dok je vozila bicikl, udario kamion. Prevezena je u bolnicu u kritičnom stanju. Sve ovo dešava se samo dan prije 30. rođendana.
– Kakav tragičan gubitak za njenu familiju, prijatelje, kolege, studente, za našu umjetničku zajednicu, kao i za sve one koji su je poznavali i divili se njenoj muzici i uspjesima… Počivaj u miru Sabrina – napisao je crnogorski kolega Danijel Cerović, koji je i saopštio ovu vijest na Facebooku.
Kako holandski Univerzitet Hanze, na kojem je ona predavala klasičnu gitaru, piše, jedna od najperspektivnijih gitarističkih talenata, Sabrina Vlaškalić rođena je 18. januara 1989. godine u Beogradu. Formalno obrazovanje počela je u sedmoj godini. Muzičku akademiju u Beogradu upisala je sa 17 godina, a master studije na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu završila sa 23 godine. Zvanje profesora dobila je prvije završenih master studija. Doktorske studije završila je na, takođe, čuvenoj Guildhall school of music and drama u Londonu. Osnovala je u Holandiji Dutch Guitar Foundation. Dobitnica je mnogih nagrada.
B.R.

kud duga

4 Responses to HOLANDIJA: Poginula gitaristkinja Sabrina Vlaškalić