ART PREPORUKA

HOLANDIJA: Poginula gitaristkinja Sabrina Vlaškalić

Foto: T. Baissac

Srpska gitaristkinja Sabrina Vlaškalić poginula je danas u saobraćajnoj nesreći u holandskom Groningenu. Nju je, dok je vozila bicikl, udario kamion. Prevezena je u bolnicu u kritičnom stanju. Sve ovo dešava se samo dan prije 30. rođendana.
– Kakav tragičan gubitak za njenu familiju, prijatelje, kolege, studente, za našu umjetničku zajednicu, kao i za sve one koji su je poznavali i divili se njenoj muzici i uspjesima… Počivaj u miru Sabrina – napisao je crnogorski kolega Danijel Cerović, koji je i saopštio ovu vijest na Facebooku.
Kako holandski Univerzitet Hanze, na kojem je ona predavala klasičnu gitaru, piše, jedna od najperspektivnijih gitarističkih talenata, Sabrina Vlaškalić rođena je 18. januara 1989. godine u Beogradu. Formalno obrazovanje počela je u sedmoj godini. Muzičku akademiju u Beogradu upisala je sa 17 godina, a master studije na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu završila sa 23 godine. Zvanje profesora dobila je prvije završenih master studija. Doktorske studije završila je na, takođe, čuvenoj Guildhall school of music and drama u Londonu. Osnovala je u Holandiji Dutch Guitar Foundation. Dobitnica je mnogih nagrada.
B.R.

4 Responses to HOLANDIJA: Poginula gitaristkinja Sabrina Vlaškalić

 1. Sofia

  17. Januara 2019. u 23:34

  Pocivaj u miru Sabrina

 2. Suzana V

  18. Januara 2019. u 17:33

  Imala je divnu energiju

 3. Suzana V

  18. Januara 2019. u 23:06

  Njene slike i njen rad smo okacili na pano u njenu cast u nasoj muzičkoj skoli,veliko postovanje za velikog izvodaca

 4. Ina

  23. Januara 2019. u 8:15

  Njene slike uramiti i staviti po muzickim skolama I na Fmu