MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Ponuda Crne Gore za aktivni odmor na sajmu turizma „CMT“ u Štutgartu

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, turistička ponuda destinacije predstavlja se na specijalizovanom sajmu za aktivni odmor „CMT“,12. i 13. januara u Štutgartu.

Riječ je o najvećem specijalizovanom sajmu u Evropi koji se održava od 12. do 20. januara, a Crna Gora predstavlja se u danima koji su posvećeni promociji ponude za planinarenje i biciklizam.

Interesovanje za ovim segmentom turističke ponude je u usponu kada su u pitanju svjetski turistički trendovi, a naročito kada su posrijedi njemački turisti.

Ljubiteljima aktivnog odmora uz vožnju bicikla i planinarenje u Crnoj Gori je na raspolaganju mnoštvo biciklističkih ruta i planinarskih staza među kojima mnoge prolaze kroz pet nacionalnih parkova, koji obiluju prirodnim ljepotama, što našu destinaciju čini posebno atraktivnom i konkurentnom na planu ponude za aktivni odmor.

Da je interesovanje sa ovog tržišta u porastu govori podatak da je tokom 10 mjeseci 2018. u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo oko 50.000 turista iz Njemačke, koji su ostvarili oko 70 odsto više noćenja u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Nastavak tog trenda očekuje se i ove godine, između ostalog tome će doprinijeti i nove avio linije sa njemačkim gradovima. Ove godine, austrijska niskobudžetna kompanija Laudamotion realizovaće letove na relaciji Štutgart-Podgorica-Štutgart od aprila. Takođe, Wizz Air na relaciji Memingen – Podgorica uvodi od aprila i dodatnu rotaciju, tako da će saobraćati tri puta sedmično.

Sajam „CMT“ je jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma sa preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijeloga svijeta koji predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije, gradove za aktivni odmor.

Pored JP Nacionalni parkovi Crne Gore turističku ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

Promocija u Njemačkoj, nakon ovog sajma, nastavlja se učešćem Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na specijalizovanom sajmu FR.e.e koji će biti održan u Minhenu u februaru ove godine.