Porto Novi
DOM PREPORUKA

UKRAŠAVANJE STOLA ZA BOŽIĆ: Tradicija i kreativnost unose toplinu u dom

Foto: Giyota

Novinari britanskog portala Homes and property, u ovogodišnjem predlogu za ukrašavanje stola, obratili su se stručnjacima kako bi čuli što oni imaju da kažu o trendovima za prazničnu sezonu. Čini se da, ipak, nema velikih promjena, te da su kreativnost i tradicija i ovoga puta pravi izbor.

Tesco, Foto: homesandproperty.co.uk

Glavni stilista ,,Tesca” Stiven Rou vjeruje da je ovogodišnji trend metalik nijansa kojom se dobija poseban efekat na stolu.

Čiste linije, jednostavan stil, srebrne i bijele nijanse impresioniraće goste, kažu stručnjaci.

– Predlažemo da se držite dekoracije u dvije nijanse, na primjer bijele i srebrne ili zlatne i crvene, uvrstite zelenilo poput grančice ruzmarina povezane vrpcom kojom bi se napravio držač za salvete – ističu oni.

Made.com, Foto: homesandproperty.co.uk

Sugestija Made.com-a jesu zlatni detalji sa vibrantnom nijansom rubina na lanenim podmetačima i salvetama. Oni, takođe, predlažu posudu ispunjenu voćem, vino i rukom ispisane kartice s imenom kojim biste impresionirali goste.

Homesense, Foto: homesandproperty.co.uk

S tradicijom se nikada ne može pogriješiti, navode stručnjaci iz Homesensea.

– Uzmite sanke i odaberite tradicionalnu temu za Božić. Sa detaljima od drveta i drugog materijala, klasičnim crvenim i zelenim tonovima, postići ćete vanvremenski izgled, dopuštajući svom stilu da se iskazuje u godinama koje dolaze – ističu oni.

Predlažu za centralni dio cvjetni aranžman, sa različitim zelenilom i lišćem kako bi se stvorila toplina. Takođe, lijepo je dodati svijeće sa mirisom brusnice. Cio ugođaj, vjeruju oni, trebalo bi da bude potpun uz elegantne kristalne čaše sa posudom za led i pozlaćenim rubom. Za posebnost i nešto čime ćete pokazati ko ste, neka vaša kreativnost bude ispoljena u neobičnim detaljima.

Za kraj, ono što je važnije od svog ukrašavanja, jeste jednostavno – ljubav.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.