PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Barselona za Mbapea nudi Kutinja i 150 miliona eura u kešu

Foto:
Loop Jamaica

Na pomolu je novi tektonski poremećaj u svjetskom fudbalu: Barselona će Pari Sen Žermenu ponuditi 150 miliona eura plus Filipa Kutinja za najboljeg mladog fudbalera svijeta Kilijana Mbapea, javlja ,,Don Balon”.

Katalonski klub namjerava da iskoristi probleme oko finansijskog fer-pleja Parižana, koji moraju da se odreknu Nejmara ili Mbapea, pa već sada ,,opipava teren”. Prednost Barselone je i što bi se, ako se transfer ostvari, ispunila dugogodišnja želja Nejmara da, i u klubu, igra sa saigračem iz brazilske reprezentacije Kutinjom.
Istovremeno, klub sa Nou Kampa bi na taj način ,,zatvorio” potencijalni odlazak Nejmara u Real Madrid, a sa Mbapeom bi stvorio najbolji napadački trio na svijetu, dodajujući ga Lionelu Mesiju i Luisu Suarezu. Kutinjo nije opravdao očekivanja i uloženih 150 miliona eura, ni on nije previše zadovoljan, pa sigurno ne bi imao ništa protiv selidbe u Pariz.
Ukoliko bi se sklopio dogovor, to bi bio rekordan posao u fudbalu. Za sada rekord drže isti ovi akteri, ali su uloge bile zamijenjene: PSŽ je Barsi platio 220 miliona eura za dolazak Nejmara.
Izvor: sport.blic.rs