Porto Novi
ART PREPORUKA

BORIS BOŽOVIĆ: ,,Tišina svira” je odgovor na nedostatak autorske muzike kod nas

Crnogorski kantautor Boris Božović objavio je spot za pjesmu ,,Tišina svira“. On i ovoga puta potpisuje muziku i tekst, dok je za aranžman bio zadužen Bole Martinović. Kaže za MNE magazin da je ovo zvanično prva pjesma koju je snimio.
– Pjesma je nastala kao odgovor na nedostatak autorske muzike kod nas, koja se počela buditi u zadnje vrijeme. Lično ne želim da me ljudi pamte kao nekoga ko samo svira u kafićima, hotelima, restoranima itd. Da se razumijemo, ja mnogo volim da sviram i zaista me ispunjava to da radim, ali želim da imam stvaralački dio iza sebe, koji će me predstavljati. Tako da sam ušao u studio i krenuo da radim. Vidjećemo šta će poslije određenog vremena taj rad kazati o meni – ističe Božović za MNE magazin.

Prije tri godine bila je želja da javnosti predstavi pjesmu ,,Nemirni duh”. Za nju kaže da zaslužuje svoje mjesto.
– Vodim se mišlju kada budem imao inspiraciju za nju da napravim neke izmjene i spot jer mislim da zaslužuje – otkriva naš sagovornik.
Dodaje da njegove pjesme nisu posvećene nikome određenom već su za ,,muzičke narodne mase”.
– Možda neka sljedeća bude posvećena nekome, naravno, ako ja to tako doživim – kaže Božović.
Govoreći o svom muzičkom putu, podsjeća da dolazi iz malog grada Plužina.
– Nije bilo lako se u njemu upoznati sa muzičkim instrumentom, tako da sam ja tek 2007. godine imao prisniji kontakt sa gitarom i mogu reći da je bila ljubav na prvi dodir. Kasnije sam i dobio prvu gitaru i od tada se družimo svakodnevno – rekao je Božović.
U muzičko-autorskoj radionici Božovića stvari se ,,zahuktavaju”.
– Što se tiče planova, veoma smo zaposleni, stižu praznici i mnogo nastupa. U studijskom dijelu, već radimo na novoj pjesmi, a pored toga radimo i obradu jedne meni vrlo drage pjesme od prijatelja i kolege. Naravno, i dalje sve radimo kod Boleta Martinovica u njegovom studiju u Kotoru – otkriva Božović planove za naredni period.
B.R.
Foto: Privatna arhiva