DRUŠTVO PREPORUKA

GIMNAZIJA “SLOBODAN ŠKEROVIĆ”: Sjutra potpisivanje Memoranduma o saradnji sa časopisom “Komun@” i Ministarstvom kulture

Ministarstvo kulture Crne Gore, časopis “Komun@” i Gimnazija “Slobodan Škerović“ potpisaće na sjutrašnjoj svečanosti  Memorandum o saradnji u školskoj biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović“ u 11 sati.

U ime Ministarstva kulture Memorandum će potpisati Željko Rutović, generalni direktor Direktorata za medije, Zoja Bojanić Lalović, direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović“ i mr Amer Ramusović, direktor časopisa “KOMUN@” u ime redakcije i uredništva tog časopisa.

-Memorandum o saradnji biće potpisan sa željom promovisanja zajedničkih interesa u oblasti zaštite i njegovanja baštine Crne Gore, jer smo uvjereni da očuvanje, zaštita i njegovanje baštine Crne Gore i predstavljaju jedan od najznačajnijih potencijala osnaživanja državnog i kulturnog identiteta naše države – navodi se u saopštenju.

Memorandum o saradnji, dodaju u saopštenju, potpisuje se i radi uspostavljanja najšire saradnje u oblasti zaštite i njegovanja kulturne baštine, realizacije zajedničkih projekata koji se odnose na predmetnu oblast, a čija će implementacija podrazumijevati ravnopravnost, partnerstvo i zajednički interes, radi saradnje iz predmetne oblasti, putem publikovanja tematskih brojeva časopisa „Komun@“, organizovanja seminara, radionica, ljetnih škola, te razmjene stručnih znanja u predmetnoj oblasti.

Navodi se i da je cilj Memoranduma ostvarivanje neposredne komunikacije radnih timova i identifikacije zajedničkih projekata od javnog interesa, a značajan je i zbog isticanja važnosti kulture medijske pismenosti kod mlade generacije, i u tom kontekstu kontinuirane afirmacije projekata te oblasti.