ART SLAJDER

HOTEL HILTON PODGORICA CRNA GORA: Aplauz za glumačku ekipu predstave ,,Škola za ljubavnike”

Foto: B.R.

Aplauz i smijeh obilježili su sinoć predstavu ,,Škola za ljubavnike“ u do posljednjeg mjesta ispunjenoj Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton Podgorica Crna Gora“.
Režiju i tekst potpisao je Bojan Stojčetović, koji se prihvatio i glume u ovom, svom po svemu, uspješnom projektu. Priča se odvija u Rimu šezdesetih godina. Bračni par upada u kolotečinu, te supruga Marina (Jelena Rakočević-Cekić) želi da ,,šmugne“, kako to u predstavi kažu, u Kortinu na odmor, bavi se zimskim sportovima i pleše po cijeli dan. Odlučna je da spakuje kofere i ode za sedam dana. To ne odobrava suprug Alberto (Milan Vasić).

Foto: B.R.

Dok je Marina u gradu, Albertu u posjetu dolazi profesor za ljubavnike zanimljivog izbora imena – Đovani Trapatoni (Bojan Stojčetović), što je izazvalo smijeh kod publike. Naime, Đovani Trapatoni je ime legendarnog italijanskog fudbalera i selektora Irske koji je ove godine okončao skoro 60-godišnju karijeru i zbog toga je nastao smijeh u publici.

Foto: B.R.

Smijeh je izazivao i Milan Vasić, sa svakom svojom grimasom i usklikom ,,a, jao!“, te Milan Kalinić opisom
žena s kojim je njegov lik, advokat Tomazo, bio u vezi i služavka Rozalinda (Aleksandra Cucić).
Kada se udruže profesor za ljubavnike, Alberto ,,Misterio“ i Tomazi s jedne strane, Marina s druge, te još neki junaci s treće, u ovoj priči ništa neće biti kao što na prvi pogled izgleda. Iz toga će proizići mnoge komične situacije koje je publika sinoć nagrađivala aplauzom i smijehom.

Foto: B. Šekularac

Milan Kalinić za MNE magazin kazao je da scena u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton Podgorica Crna Gora“ dosta podsjeća na pozorište.
– Maksimalno je to sve urađeno, koliko može u ovim uslovima, tako da sam zadovoljan. Mislim da se ova scena ,,Hiltona“ polako razigrava i oni sve više shvataju potrebe da prave pozorišne predstave i trude se da ispune sve uslove maksimalno – istakao je Kalinić za naš portal.
Od početka je, dodao je on, uživao u stvaranju ove predstave.
– Dobar je tekst, dobra je komedija. To je komedija zabune, to je interesantno uvijek, dobro su napisani i likovi. Vrlo su jasni i bilo je uživanje raditi na njima i stvarati te komične situacije – rekao je Kalinić za MNE magazin.
Radio je, istakao je on, sa kolegama koji su mu, prije svega, prijatelji.
– Sve to kad se spoji, uživanje vam je da radite u predstavi. Iz tog uživanja izađe i dobar rezultat, kvalitet, jer kad radite nešto sa zadovoljstvom, onda dajete sve od sebe. Zbog toga je vjerovatno i moja uloga i predstava dobra, kao i uloge mojih kolega – svi su sjajni – kazao je Kalinić za MNE magazin.
B.R.

kud duga