MODA PREPORUKA

NAOMI KEMPBEL: “Kraljica Afrike” u najluđoj tribal couture haljini

Foto: Instagram

Bez obzira da li nose modele luksuznih modnih kuća ili kreacije manje poznatih brendova, Naomi Campbell uvek izgleda kao profesionalac bez izuzetka..
Britanska manekenka nedavno je boravila u Johanesburgu gde je održana prestižna manifestacija Global Citizen Festival: Mandela 100 u čast lika i dela Nelsona Mendele, bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike koji će ostati upamćen kao prvi demokratski izabrani predsjednik te zemlje, te glavni borac protiv potpune dominacije belaca u Africi.

Naomi, koja je bila veliki Mandelin prijatelj, na poseban način je odala poštovanje velikom borcu za ljudska prava izabravši kreaciju koja je inspirisana tradicionalnim kostimima ne samo Južnoafričke Republike več i same Afrike.

U duhu svoje manekenske karijere Kempbelova je lako ponijela raskošnu i šarenu kreaciju južnoafričke dizajnerke Marijane Fasler. Tribal couture toaleta na šire, crne bretele, ustručena je masivnom suknjom koja se širi u puf sa šlep dijelom pozadi.

Specifičnost kreacije su različiti dezeni koji jasno upučuju na afrički melos i etno kulturu ovog kontinenta.

Dominantne boje kao što su jarko zelena, narandžasta, plava, braon i ljubičasta, preplitanje apstraktnih motiva i dezena i upečatljiv kroj apsolutno su dominirali celom kreacijom.

Takođe i izbor nakita, tačnije visoka oglica tipična za afrička plemena nije bila slučajan izbor i svakako je upućivala na njene korjene.

 

Izvor: ELLE.rs