ART PREPORUKA

MNE MAGAZIN I CNP NAGRAĐUJU: Osvojite karte za predstavu ,,Ribarske svađe”

MNE magazin i Crnogorsko narodno pozorište nagrađuju tri čitaoca sa po dvije karte za večerašnju predstavu „Ribarske svađe“ (20 sati, Velika scena Crnogorskog narodnog pozorišta), po tekstu Karla Goldonija, u režiji Ane Vukotić.
Tri čitaoca koja prva pošalju mail na [email protected] dobiće po dvije karte za predstavu ,,Ribarske svađe“.
O predstavi
– Bez obzira na naizgled bezbrižan život koji vode likovi iz komada „Ribarske svađe“, spletkareći jedni protiv drugih, svađajući se oko trivijalnih stvari, ako zavirimo malo dublje u njihove živote, shvatamo da se u biti radi o ljudima zaglavljenim u svojim sudbinama, bez mogućnosti izlaska iz okvira koji su im nametnuti. To su izmanipulisani ljudi, koji žive u mjestu u kojem korupcija vodi glavnu riječ, gdje sve ima svoju cijenu pa i ljubav. To su ljudi veoma slični nama, sa problemima sa kojima se i mi suočavamo svakodnevno. I to je razlog zbog kojeg su „Ribarske svađe“ i danas jednako zanimljive – kaže Stela Mišković.
Predstava ,,Ribarske svađe” nastala je u koprodukciji CNP-a i Grad teatra Budva.
Igraju: Momčilo Pićurić, Ratka Mugoša, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Simo Trebješanin, Dragan Mićanović, Varja Đukić, Nada Vukčević, Bojana Malinovska, Zoran Vujović, Mišo Obradović, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović i Miloš Pejović.
Producenti predstave su Janko Ljumović i Merin Smailagić. Tekst Karla Goldonija preveo je Radoslav Rotković, dramaturg predstave je Ljubomir Đurković, scenograf Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, muziku je komponovao Ljupče Konstantinov, koreografiju osmislila Sonja Vukićević. Konsultovani su prevodi Gracijele Čulić i Ive Tijadorović, lektor je Smilja Đuranović, asistentkinja dramatugije Stela Mišković, saradnica kostimografa Milena Đurđić, izvršni producent Marko Poček.