ART PREPORUKA

KIC “BUDO TOMOVIĆ”: Sjutra predstava “Ljubav i nasilje”

U okviru kampanje 16 Dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, KIC “Budo Tomović” organizovaće u saradnji sa NVU “Prazan prostor” izvođenje interaktivne predstave “Ljubav i nasilje” u petak, 7.decembra u sali DODEST, sa početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

U predstavi igraju: Miki Popović, Ivona Raković, Marta Šćekić, Ognjen Sekulić, Pavle Marković, Marija Marković, Jelena Drakulović, Kristijan Blečić, Andrija Jokanović, Marina Pavlović i Sergej Pavlović. Režiju potpisuje Petar Pejaković, a medijator je Mirko Radonjić.

Interaktivna predstava „Ljubav i nasilje“ odigrana je u srednjim školama na sjeveru, u centralnom dijelu i na primorju.
Namijenjena srednjoškolcima, predstava reditelja Petra Pejakovića na nesvakidašnji način komunicira nasilje nad ženama u adolescentskom dobu kako bi im na inovativan način pomogla da, u tom važnom razdoblju sazrijevanja, prepoznaju i bolje razumiju različite oblike nasilja nad ženama, ne samo one vidljive.

Riječ je o pilot inicijativi koja na sceni objedinjuje više komponenti – igranje realnih situacija koje se tiču muško-ženskih odnosa među srednjoškolcima, intervencije eksperata na ključnim mjestima kao i učešće publike. Interaktivna predstava je rezultat partnerstva sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Ministarstva prosvjete, eksperata iz oblasti obrazovanja i oblasti borbe protiv nasilja nad ženama kao i nevladine organizacije „Prazan prostor“ koja okuplja mlade glumce amatere, koji su i igrali u predstavi.

Služeći se forum teatrom kao specifičnom formom koja izuzetno involvira i podstiče gledaoce, ova predstava je ostavila značajan pečat na oko 800 mladih ljudi koji su do sada imali priliku da je pogledaju.

kud duga