DRUŠTVO PREPORUKA

BEOGRAD: Ljekari spasili bebu koja je iz vrtića dovezena bez znakova života

Foto: Dado Đilas

Jednogodišnja djevojčica dovezena je danas bez znakova života na Institut za majku i dijete, gdje su ljekari uspjeli da joj spasu život, saznaje ,,Blic”.

Kako nezvanično saznaju, djevojčica (1) spavala je u vrtiću u Vrčinu, gdje je bila na privikavanju, a vaspitačica i majka nisu mogle da je probude, pa su odmah alarmirani ljekari.

– U Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić” danas oko 13 sati primljeno je žensko dijete uzrasta 12,5 mjeseci iz Vrčina. Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka primijetile su da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke. Dijete je primljeno na intenzivnu njegu Pedijatrijske klinike oko 13 sati bez spontane srčane radnje i disanja. Nastavljene su mjere reanimacije (oživljavanje) i uspostavljena je srčana radnja. Dijete je sada na ,,vještačkim plućima”. Uzroci koji su doveli do ovog stanja za sada nisu poznati. Uzeti su uzorci za analize – saopšteno je iz Instituta za majku i dete.

Prema prvim informacijama, u trenutku kada je dijete dovezeno na Institut pomislilo se da je bitka za život djevojčice izgubljena. Srećom, zahvaljujući stručnost i pribranosti tima sa Instituta za majku i dijete, beba je čudom vraćena u život.

Izvor: Blic.rs