DRUŠTVO PREPORUKA

BEOGRAD: Crnogorac podlegao povredama

Foto: Facebook

Crnogorski državljanin Drago Božović (20), koji je izrešetan u sačekuši na Bežanijskoj kosi u ponedkeljak veče, preminuo je jutros u bolnici, potvrđeno je ,,Blicu” u zemunskoj bolnici.

Kako je ,,Blic” već pisao, sumnja se da se Božović vodio kao student u Beogradu, što mu je samo bilo pokriće za vezu sa klanom koji se bavi rasturanjem narkotika. Iako se dovodi u vezu sa nezakonitom trgovinom narkoticima, kako saznaje ,,Blic”, mladić nije imao policijski dosije.

Crnogorski mediji, pozivajući se na izvore iz vrha MUP Srbije, prenose da je povezan sa jednom likvidacijom koja se nedavno dogodila u Beogradu.

Upravo ta likvidacija je, kako se sumnja, bila motiv za napad na Božovića, piše ,,Borba”.

– Prema operativnim saznanjima, on je bio dio logistike prilikom izvršenja jednog mafijaškog ubistva. Tačnije, sumnja se da je on obezbijedio motor ekipi koja je učestvovala u jednoj likvidaciji. U tome najvjerovatnije i leži motiv za napad na njega koji je izvršila suparnička ekipa – otkrio je izvor za ,,Borbu”.

Podsjetimo, Božović je upucan sa više hitaca u ponedjeljak uveče u Ulici Nede Spasojević kod broja 6 na Bežanijskoj kosi. Dok je hodao ulicom, iznenada je naišao tamni automobil nalik ,,fijatu punto” iz kog je napadač zapucao. Božović je pogođen u glavu i grudi, a pao je na parkingu ispred vrtića ,,Zvezdana prašina”, u blizini Bežanijskog groblja. Međutim, prema saznanjima ,,Blica”, Božović je u trenutku napada stajao sa svojim najboljim drugom za kojim policija intenzivno traga od ponedjeljka. Božović je u teškom stanju prevezen u Zemunsku bolnicu, gdje su mu se ljekari borili za život. Kako saznaje ,,Blic”, mladiću je jedan metak ostao u glavi i nalazio se u vještačkoj komi.

Izvor: Blic.rs