MODA SLAJDER

MODNA KOMORA CRNE GORE: Upriličen koktel povodom Mionetto Prosecco Montenegro Fashion Week-a

Modna Komora Crne Gore koja je organizator XXIV izdanja Crnogorske nedjelje mode pod nazivom Mionetto Prosecco Montenegro Fashion Week-a,upriličila je večeras na Imanju Knjaz u Podgorici event na kojem je najavljen ovaj modni događaj koji počinje 19. novembra.

Koktelu su prisustvovali kreatori, modni fotografi, zaštitna lica manifestacije, blogeri, te predstavnici medija.

Direktor Modne komore Srđa Lubarda kazao je da se nada da će svi biti prijatno iznenađeni sadržajem  Mionetto Prosecco Montenegro Fashion Week-a. On je najavio učesnike, saopštio da će među njima biti i dizajneri učesnici konkursa Mionetto Prosecco i podsjetio da je završena i zaštitna fotografija manifestacije koju je radio fotograf Đorđe Živaljević. Predstavio je i Jovanu Šuškavčević, PR manifestacije.

Od kreatora koji će predstaviti kolekcije, koktelu su prisustvovali Marina Banović-Džuver, Nada Pavlović,  Sanja Bobar, Edita Nimanbegu, Hana&Iva, Nikolina Lončar ispred turskog brenda JOYMISS,  Nada Vujović…

 Crnogorska kreatorka Marina Banović-Džuver predstaviće kolekciju koja je, prema njenim riječima, ,,zimska priča”, inspirisana Grimovim bajkama,  a čine je  slojeviti, razigrani u formi zimski odjevni komadi.

– Akcenat je na kaputima, blejzerima, ogrtačima i pelarinama. Dominira tvid, bukle, pliš i moher. Tkanine su prirodnog sastava, a sve dorade su ručno izrađene u ateljeu. Koloritno, iako je jesenje- zimska kompozicija, vezovi, aplikacije i dorada je čine vedrom i veselom. Zato će tmurni zimski dani djelovati drugačije iz naše perspektive – kaže kreatorka.

This slideshow requires JavaScript.

Modna priča Sanje Bobar ovog puta počinje na ringišpilu, jer, kako kaže Bobar,  ,,ringišpil života pruža niz lijepih, veselih uspješnih vožnji”.

-U ovoj mojoj modnoj priči, u nazivu, ,,saučesnik” je i moja velika prijateljica Jelena Baćić-Alimpić i citiraću je kad kaže: ,,Ringišpil jeste ciklična metafora života”. Predstaviću 17 modela.Ovaj put imamo i kombinezone koje će publika, kad je moj rad u pitanju, prvi put sada moći da vidi, zatim koktel haljine s elementima ručnog rada. Neće izostati ni ono po čemu sam prepoznatljiva, a to je moja glamurozna haljina s obiljem ručnog rada. Koristila sam svilu, čipku, perlice, til…Namijenjena je svim damama-kaže o kolekciji Sanja Bobar.

Ručno rađene modele pletenina predstaviće Nada Vujović. Ona kaže da su osmislili 15 modela, svaki je ručno rađen, a  preovladavaju pastelne boje.

Od zaštitnih  lica Mionetto Prosecco Montenegro Fashio Week-a koktelu su prisustvovali Lea Tarailo, Ljubica Medenica i Stefan Popović. Oni su prenijeli utiske tokom snimanja reklamne fotografije i istakli zadovoljstvo što su dio ove modne priče.

Gosti su bili u prilici da uživaju u pjesmama koje je izvela Neli Al Mahmud, vinu Mionetto Prosecco i proizvodima Farmasi kozmetike.

Mn.M.

Foto: B. Šekularac