ART SLAJDER

SANJA POPOVIĆ O NOVOM PROJEKTU ,,MAGIJA KLJUČA”: Sigurna sam da će ovo biti dobra avantura

Glumica Sanja Popović postala je prepoznata u Crnoj Gori i regionu još od prve uloge Bojane Bačić u seriji ,,Budva na pjenu od mora“, koju je dobila dok je bila studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju. Nakon toga niže uloge s jednakim uspjehom u matičnom Gradskom pozorištu, serijama ,,Dojč kafe”, ,,Božićni ustanak”, ,,Santa Maria della Salute” i filmovima ,,Mali ljubavni Bog” i ,,Hozentarus”.
Uskoro opet udružuje kreativnu snagu s režiserom ,,Hozentarusa“ Draškom Đurovićem, ovoga puta u ostvarenju ,,Magija ključa“.
U razgovoru za MNE magazin kaže da je sigurna da će i to biti ,,jednako dobra avantura, ako ne i bolja“ zbog iskustva iz prethodne saradnje.
Za kćerku Sofiu kaže da se u pozorištu osjeća kao kod kuće.
Omiljena bajka Sanje Popović je njen život.

Uskoro počinje snimanje filma za djecu i mlade ,,Magija ključa“ režisera Draška Đurovića. Što nam možete reći o Vašoj ulozi u ovom ostvarenju i šta je presudilo da prihvatite da budete dio te glumačke ekipe?

– Nažalost, scenario za djecu i mlade ,,Magiju ključa” nisam još uspjela da pročitam, ali na osnovu prethodnog iskustva koje imam u radu na ,,Hozentarusu” sam sigurna da će i ovo biti jednako dobra avantura ako ne i bolja jer će nam iskustvo iz prethodne saradnje pomoći da u ovoj budemo još bolji. Vjerujem da je reditelj Draško Đurović prepoznao potencijal novog scenarija a ne postoji nijedan razlog da mu ja ne vjerujem jer je naša saradnja bila na najvišem mogućem nivou.

S obzirom da ovo nije prva zajednička saradnja (,,Hozentarus“), po čemu je saradnja sa režiserom filma ,,Magija ključa“ Draškom Đurovićem specifična?

– Specifičnost saradnje sa Draškom i njegovim najbližim saradnicima za mene je bila ta što sam svakog dana sa osmjehom odlazila na snimanje a sa još većim se vraćala sa snimanja. Nema razloga da i ubuduće ne bude isto.

Kako kćerka Sofia reaguje na Vaše uloge u dječjim predstavama?

– Sofii je u pozorištu kao kod kuće. Ona je odgledala sve naše predstave i za djecu i za odrasle i ne samo da gleda mamu i tatu nego i gleda i svoju tetku Vanju koja je, takođe, glumica. Postoje neke situacije u kojima ima bolju pažnju gledajući predstave za odrasle. Naravno, uživa i u ,,Čarobnjaku iz Oza”, ,,Snježani i Sedam patuljaka”, kao i ,,Hozentarusu” koji je gledala više puta.

Koja je Vaša omiljena bajka i da li vjerujete u magiju?

– Moja omiljena bajka je moj život a kada kažem moj život mislim na moje najbliže i najvoljenije, a magija, naravno, da postoji i u nju vjerujem a njeno ime je ljubav.

Kažete: ,,Gluma je istina i ljepota.“ Što je čini takvom, u čemu je najveća istina i najveća ljepota glume?

– To, prije svega, mislim na dobru glumu. Kad gledate dobru glumu nijednog trenutka ne posumnjate i postavite pitanje da li je to gluma ili istina. Dakle, kad je dobra, istinita je i pamtite je za sva vremena, a zbog toga je i lijepa. Da bi vam bilo jasnije o čemu govorim, sjetite se filma ,,Kramer protiv Kramera”, sjetite se Meril Strip i sjetite se Dastina Hofmana. Zar to nije istina? Zar to nije ljepota?

Koji su to novi projekti na kojima radite?

– Trenutno radim u matičnom Gradskom pozorištu predstavu ,,Ivo Vizin”, po tekstu Jelene Milošević u režiji Zorana Rakočevića, sa svojim dragim kolegama Brankom Femić, Pavlom Ilićem, Goranom Slavićem, Jelenom Simić, Pavlom Popovićem, Milošem Pejovićem i Vulem Markovićem, a premijera se očekuje početkom decembra.

Bojana Radonjić
Foto:
Privatna arhiva

kud duga