PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Tijeri Anri kandidat za novog trenera Monaka

Tijeri Anri (41) je jedan od glavnih kandidata za novog trenera Monaka, ukoliko se rukovodstvo kluba tokom reprezentativne pauze odluči da otpusti sadašnjeg stratega Leonarda Žardima, javljaju britanski mediji.

Prema istim izvorima, Anri je obavio razgovore s čelnim ljudima Aston Vile, člana Čempionšipa Engleske, ali su obje strane zaključile da nije pravi trenutak za saradnju. No, dodaje se da bi se Anri sada trebao preseliti u Monako, klub u kojem je počeo profesionalnu fudbalsku karijeru, a za koji nastupa naš Stevan Jovetić.

Šampion Francuske i polufinalista Lige šampiona iz sezone 2016/17, ove godine ima vrlo loš start. Nakon devet kola u francuskoj Ligi 1 zauzima tek 18. mjesto sa svega šest bodova. Stoga se očekuje da će tokom reprezentativne pauze Žardim biti smijenjen, a za njegovog nasljednika imenovan Anri.

Francuz je ljetos napustio ulogu stručnog konsultanta na Skaj Sportsu kako bi se fokusirao na trenersku karijeru i posao pomoćnika u stručnom štabu Roberta Matineza, selektor reprezentacije Belgije.

Nekada sjajni francuski fudbaler blistave trenutke karijere doživio je u londonskom Arsenalu za koji je odigrao 369 takmičarskih utakmica i postigao 226 golova po čemu je klupski rekorder. S reprezentacijom Francuske, za koju je nastupio 123 puta uz 51 pogodak, osvojio je titule šampiona svijeta i Evrope.

 

Izvor: Anadolija