DRUŠTVO PREPORUKA

BIZNIS KONFERENCIJA SEET 2018: Montenegro Airlines dobitnik „Brand leader award”

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines dobitnik je BRAND LEADER AWARD 2018 na 8. Biznis konferenciji ,,Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2018”, koja je održana juče u Sava centru u Beogradu .

Na Biznis konferenciji SEET 2018 tradicionalno se okupilo više od 400 delegata iz EU, Rusije, Kine, UAE, Turske, zemalja Jugoistočne Evrope, među kojima su bili visoki predstavnici relevantnih institucija i privrednih asocijacija, priznati međunarodni stručnjaci za oblast održivog razvoja biznisa u industriji turizma, predstavnici državnih i lokalnih uprava, direktori nacionalnih turističkih organizacija, obrazovnih i javnih institucija, kao i donosioci odluka vodećih kompanija iz oblasti turizma i relevantnih industrija.

Fokus 8. Biznis konferencije SEET 2018 bio je na prepoznavanju novih mogućnosti za povećanje prihoda turističkog tržišta JIE, novih oblika povezivanja i pozicioniranja regiona, kao jedinstvenog turističkog tržišta, sa posebnim akcentom na promociju prioritetnih turističkih destinacija, jačanja identiteta turističkih ruta regiona, privlačenje turista sa dalekih emitivnih tržišta i stimulaciju receptivnog turizma.

Montenegro Airlines učestvovao je i u programu, prezentujući rekordne rezultate iz 2018. godine kao i novi način optimizacije poslovanja na panel raspravi o inovativnosti i kreiranju novih vrijednosti na Hospitality i Travel tržištu.

Na konferenciji je zaključeno da se potencijal za povećanje prihoda turističke privrede u Regionu kroz održivi rast i konkurentnost ogleda u unapređenju turističke infrastrukture, jačanju turističkih kapaciteta, isticanju gostoljubivosti lokalnog stanovništva, podsticanju svijesti o potrebi očuvanja autohtonih vrijednosti uz optimalnu valorizaciju prirodne i kulturno-istorijske baštine, zaštiti okoline i sistemskom unapređenju asortimana i kvaliteta ukupne turističke ponude regiona kao cjeline.

-Mass Media International i Stručni kolegijum 8. Biznis Konferencije „Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2018”, na osnovu analize tržišta i standardizovanih kriterijuma koji obuhvataju kontinuiran pozitivan razvoj, visok stepen tržišne prepoznatljivosti, uticaj i doprinos unapređenju, popularizaciji potencijala i kreiranja konkuretnog imidža turističke industrije regiona JIE, donio je odluku da najzaslužnijim pojedincima, kompanijama i medijima dodijeli BRAND LEADER AWARD 2018, među kojima se našla i naša kompanija – saopštili su iz Montenegro Airlines-a.

Nagradu je primila direktorka Montenegro Airlines-a u Beogradu Snežana Mićović, koja je istakla da je priznanje stiglo u pravo vrijeme, u godini u kojoj kompanija niže rekorde i da je sjajan podstrek u planiranju nove turističke sezone, u kojoj se proslavlja četvrt vijeka kompanije.