MODA SLAJDER

PODGORICA: Revije Boška Jakovljevića, Marije Tarlać i Ines Janković obilježile originalno modno veče u ,,Ramadi”

Boško Jakovljević, Marija Tarlać i Ines Janković, kreatori iz Srbije,  prikazali su sinoć kolekcije u originalnom, nesvakidašnjem ambijentu sale ,,Milenium” hotela ,,Ramada”. Gosti su sjedjeli na sijenu, a dres kod je bio  ,,kaubojski “- džins.
Originalna, sa jedinstvenim pogledom na modu, bila je i muška kolekcija Boška Jakovljevića. Naslutilo se to sa prvom kreacijom – trobojnom, višeslojnom odjevnom kombinacijom jarkih boja sa jasnom porukom – sve je u karmi. Ispod odijela nalazili su se duksevi sa kapuljačom ili jednostavna bijela majica. Uz zanimljiva odijela, sportsko-elegantna, bile su obavezne naočare za sunce i upečatljive cipele. Bila je to kolekcija za opuštenog muškarca sa stavom i stilom. Krojevi, materijal i detalji bili su savršeno uklopljeni sa odvažnim kombinacijama boja, od ljubičaste do tirkizne.
– Ova kolekcija je skup trenutnih interesovanja. Stvarno jeste tako. I kao skup, trenutno, svega onoga što mi se dopada. Nastojim da ne budem monoton i hermetičan. Volim da se igram sa stvarima koje mi jesu bliske i u tom smislu, muzika i modeli su bili skupina onoga što u ovom trenutku jeste. Ponekad i sam izlazak i model zavisi i od manekena i od prostora i od svega, kad nekad dođete i pogledate i onda kažete: ,,Dobro. Ovog puta ću ovako da stavim.” Tako da je to bilo tako – kazao je Jakovljević poslije revije za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon njega, kreacije je predstavila Marija Tarlać. Bijela i crna boja preovladavale su ovom kolekcijom. Duge, kratke haljine sa sakoom u njihovoj dužini, dugim izrezima, naramenicama, džepovima, pantalone ređale su se jedna za drugom.
– Pravim stvari koje bih ja nosila. Svaki model ovdje je onaj koji želim da poslije obučem. To je prosto nešto što ja nosim, nešto na moj način, moda koja ide uz mene – rekla je Tarlać za MNE magazin nakon revije.

This slideshow requires JavaScript.

Prezadovoljna je, dodala je, prijemom publike.

Veče je zatvorila Ines Janković sa kolekcijom u kojoj su upečatljive bile jakne s resama i perlama i čarape sa cvjetnim printom. Asimetrične haljine, srednje veličine, duge, u bijeloj, plavoj, crvenoj, ljubičastoj, zelenoj boji, uske i lepršave, jednobojne i sa cvjetnim printom, topovi, pantalone, kombinezoni, vidjeli su se na pisti posutoj sijenom.
– U pitanju je kolekcija proljeće-ljeto 2018. Inspiracija mi je bila Kuba, Havana. Zbog toga su cvjetni printovi i toliko boja. Radili smo mnogo na koloritu – rekla je nakon revije Janković za naš portal. 

This slideshow requires JavaScript.

Tokom večeri predstavljeni su i tematski radovi crnogorskih dizajnera pod nazivom ,,Savana”. Po jedan model prikazali su Marina Banović-Džuver, Ivana Murišić, Isidora Ceković, Nataša Pejović, Sanja Matijević i Boris Ćalić. 

This slideshow requires JavaScript.

Po izboru publike u sali, model Marine Banović-Džuver dobio je najviše glasova, a kao nagradu kreatorka je dobila autorizovanu lutku.

– Pretpostavljam da je publika u odabiru bila vođena trendom.Uradila sam  model s jednostavnom formom od bukvalno dva kruga. Jedino što je bilo trendovski je dezen koji je privukao pažnju i asocirao na tu vrelinu, toplinu, Afriku, savanu…Mislim da je večeras pobijedilo najjednostavnije rješenje. Dizajneri su se jako potrudili i bili su izuzetno kreativni. Moj model je rađen od jedne vrste brokata sa lameom i na tom brokatu je jedna jako koloritnu priča. U stvari, kompletnu savanu imamo na ovom kaputiću – kazala je Banović-Džuver nakon revije za MNE magazin.

Voditeljka programa bila je novinarka TV Prva Iris Polumenta.
Organizatori ovog događaja bili su hotel ,,Ramada” i Mall of Montenegro, kao dio Savana holdinga, u saradnji sa Fashion MOOD magazinom.
Direktorka magazina Fashion MOOD Olivera Milačić istakla je na kraju večeri za MNE magazin da je prezadovoljna kako je sve proteklo.
– Obično kad radim gledam da to sve svedem do najsitnijeg detalja, da bude interesantno, da se razlikuje od ostalih dešavanja. Drago mi je da su tu bili ljudi koji prate uvijek ono što ja radim i cijene moj rad. Događaj smo organizovali u saradnji sa ,,Ramadom” i sa ,,Savanom”  i zahvalna sam im, kao generalnim pokroviteljima ovog događaja. Scenografija je bila  fenomenalna i zbilja je sve očarala.Tek kad su došli gosti su shvatili zašto je dres kod-  džins- prenijela je utiske Milačić za naš portal.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac