MAGAZIN PREPORUKA

BIH: Naida Čatić više nije pjevačica ,,Divanhane”

Foto: Facebook

Naida Čatić od juče više nije pjevačica ,,Divanhane”.
Kako su istakli iz benda, ,,odluku da će septembarski koncerti biti njeni posljednji u našoj zajedničkoj karijeri donijeli smo u januaru mjesecu, zajednički”.
Oni su podsjetili da je Čatić sa ,,Divanhanom” realizovala 125 službenih koncerata, studijski album „Kardeş“, prvo live diskografsko izdanje „Live in Mostar”, prvi dokumentarni film o bendu „Zukva“, te tri singla; „Ciganka sam mala“, „S one strane Plive“ i „Vino piju nane age Sarajlije“.
– Sa Naidom smo se, u profesionalnom smislu, razišli u Ljubavi, baš onako kako smo sa njom radili i stvarali nepune tri godine. Sa Naidom ćemo u privatnom životu nastaviti tako živjeti; u Ljubavi i sa Ljubavlju. Rastajemo se sa njom onako kako smo i počeli saradnju, sa pjesmom. Njenom omilljenom. Sevdalinkom koju je nerijetko izvodila sa našim vječitim članom Sanelom Redžićem, sa kojom je budila srca što u sevdahu ljube i gore, širom ove naše planete. Iza nje ostaje beskonačni aplauz, baš kao ovaj u Lisinskom, kao i svi oni prethodni i nadolazeći, što će ostati da odjekuju u vječnost sa njenim jedinstvenim talentom i ljepotom njenog bića – poručili su iz ,,Divanhane”.

Čatić je za magazin ,,Azru” objasnila da ne počinje samostalnu karijeru i da njen naredni angažman će biti manje vezan za javnost.
– Razlozi su lični i odluka o istupanju iz benda je zajednička – rekla je Čatić za ,,Azru”.
Naida Čatić prošle nedjelje vjenčala se sa gitaristom Kerimom Kraljićem.
B.R.