MAGAZIN SLAJDER

MARKO STOJANOVIĆ LOUIS U OGLEDALU: Pjesme mog života su How does it feel i Overjoyed

Foto: Promo

Današnji gost rubrike Montenegro magazina ,,U ogledalu” je pjevač, tekstopisac, kompozitor, producent i dizajner zvuka Marko Stojanović Louis.
Njegov jedinstveni zvuk i glas publika u Crnoj Gori će imati priliku da čuje 30. avgusta, kada gostuje na Sea dance festivalu. Kaže  u  razgovoru za naš portal da prvi put nastupa na ovom festivalu i da je mnogo srećan zbog toga, raduje se crnogorskoj publici.
Otkriva nam i to da snima spot za novi singl pod nazivom ,,Kad je noć” koji je planiran za septembar. Singl pod nazivom ,,Euridika” najavljuje novi istoimeni album koji izlazi u oktobru.
Marko Louis bio je zadužen za miks, mastering, produkciju i duet u pjesmi ,,Sanjao sam” na novom albumu Boža Vreća ,,Melek”.
Rođen je u Minhenu 1985. godine. Unikatnost i talenat proizilaze iz toga što je odmalena bio okružen muzikom i jednako jedinstvenim roditeljima. Otac Ljubiša Stojanović Luis bio je priznati pjevač, a majka je, takođe, pjevala u horu. Za suprugu Mašu, Stojanović ističe da ima jedinstven, svjetski vokal i da mu je njen sud najmjerodavniji. Odrastao je, kazao je u jednom intervjuu, uz muziku Džejmsa Brauna, Stivija Vondera, Reja Čarlsa, Čika Korije, Olivera Dragojevića, Zdravka Čolića, Harisa Džinovića, a tek će, dodaje on, kasnije shvatiti koliki je uticaj na njegovu muziku imalo to što ga je kao dijete otac vodio u romsku kafanu.
Maša i Marko ponosni su roditelji malenog Dime koji je rođen ove godine.
Djetinjstvo ga podsjeća na sutlijaš, a  prvi honorar zaradio je kada je potpisao i prvi profesionalni ugovor za košarkaški klub. Ima zanimljivu priču vezanu za Berlin…

Lijevo je Markova sestra Maja, u sredini je Marko, a desno Markova supruga Maša (foto: Privatna arhiva)

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

– Sutlijaš 😊

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

– Sjećam se. Kada sam potpisao prvi profesionalni ugovor za košarkaški klub sa 18 godina. Kupio sam sebi mobilni telefon i sestri haljinu.

Foto: Zlatan Lipljanac

Na čemu insistirate u poslu?

– Da se ispoštuje dogovor.

Koju knjigu/film biste preporučili?

– Preporučio bih knjigu mog velikog prijatelja Dušana Bogovića. Knjiga nosi naziv ,,Višak života”.

Koje jelo najviše volite?

– Najviše volim picu.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

– Prije svega je potrebno da se postave zvijezde tako da se slažu karakteri 🙂 a poslije toga iskrenost, odanost i, naravno, puno ljubavi.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

– Nije fer to pitanje. Ima ih dosta ali ajde da kažem Reja Čarlsa. On mi je jedan od najvećih idola.

Petar Zorkić i Marko Louis na uličnom nastupu u Berlinu (foto: Privatna arhiva)

Putovanje koje pamtite?

– Odrastao sam u Njemačkoj, ali sam u Berlinu prvi put bio 2012. godine. Grad me je oduševio u svakom pogledu. Posebno me oduševljava istorija grada. Prije svega smo tada riješili da idemo tamo da bi svirali na ulicama Berlina. Petar Zorkić i ja smo snimili album za dva dana koji smo onda prodavali na ulici dok smo nastupali i nazvali smo se ,,Bekolup”. To je bilo jedinstveno iskustvo i rado bih tako nešto ponovio.

Pjesma Vašeg života je?

– Teško mi je da se odlučim zato ću biti slobodan i reći dvije pjesme mog života. D'Anđelo – How Does It feel i Stivi Vonder – Overjoyed. To su pjesme koje mogu u svakom trenutku u životu da slušam i prema kojima nikada neću ostati ravnodušan.


Bojana Radonjić