DRUŠTVO PREPORUKA

KOTOR: Sutkinju napala djevojka osuđenog

Sutkinja kotorskog Suda za prekršaje Jelena Stanišić napadnuta je juče za vrijeme obavljanja dužnosti.

Incident se dogodio nakon sto je privela kraju prekršajni postupak protiv jedne muške osobe. Navodno nezadovoljna zbog donijete odluke nju je najprije verbalno, a zatim i fizički napala djevojka osuđenog mladića.

Teži incident je spriječen od strane pripadnika policije koji su bili tu.

Iz Suda za prekršaje u Budvi, u okviru kojeg radi odjeljenje u u Kotoru, osudili su događaj u prostorijama suda i pozvali nadležne da se protiv počinioca hitno sprovede postupak i da se po okončanju istog donese odluka, adekvatna težini nastalih posljedica.

-Istovremeno, pozivam nadležne organe da preduzmu neophodne radnje i mjere u cilju uspostavljanja prostornog ambijenta u kome će sudije za prekršaje imati osnovne uslove da sudijsku funkciju obavljaju u štićenom prostoru, lišeni mogućnosti nastanka ovakvih slučajeva, koji nažalost nijesu usamljeni primjer napada na integritet i dostojanstvo sudija sudova za prekršaje, obzirom da su isti nebrojeno puta, na radnom mjestu izloženi prijetnjama, omalovažavanjima i uvredama najgore vrste- navodi se u saopštenju Marka Đukanovića, zamjenika predsjednice suda.