PREPORUKA SPORT

FUDBAL: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske

Foto: HNS

Zlatko Dalić ostaje selektor hrvatske fudbalske reprezentacije, rezultat je današnjeg sastanka predsjednika HNS-a Davora Šukera i Dalića.
Kako saopštava HNS, njih dvojica razgovarala su o Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je reprezentacija osvojila srebrnu medalju, kao i svim drugim aspektima dosadašnje saradnje koja je počela prošloga oktobra. Dalić i Šuker su otvoreno i konstruktivno razgovarali o svim aktuelnostima i složili se oko svih važnih tema.

– Bilo je lijepo prisjetiti se sa Zlatkom svih prelijepih trenutaka tokom Svjetskog prvenstva, a srebrna medalja dokaz je da su svi koji su bili uključeni u tu priču odradili vrhunski posao. Drago mi je što smo otvoreno razgovarali i o onome što može biti bolje u budućnosti te što zajedno idemo dalje u nove pobjede – izjavio je predsjednik Saveza Davor Šuker za sajt HNS-a.

Dalić je, takođe, bio zadovoljan nakon sastanka.
– Bilo mi je važno da otvoreno razgovaram s predsjednikom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima – dodao je Dalić za sajt HNS-a.

Zlatko Dalić će 20. avgusta objaviti popis igrača na koje računa za dvije septembarske utakmice reprezentacije – prijateljski duel protiv Portugala i susret Lige nacija protiv Španije.
B.R.