MODA SLAJDER

ZAVRŠEN IFF PORTO MONTENEGRO 2018: Antonio Grimaldi prikazao kolekciju inspirisanu pankom i Bodlerom

Prvi Internacionalni modni festival Porto Montenegro 2018. završen je večeras u zdanju ,,Synchro” revijom Antonija Grimaldija.
Bila je to ista kolekcija za jesen/zimu 2018-19, pod nazivom ,,Punk Queens Couture” koju je Grimaldi predstavio na Pariskoj nedjelji mode prije nepunih mjesec.
Inspiraciju je pronašao u panku, poemi francuskog pjesnika Šarla Bodlera ,,Himna ljepoti”, eleganciji elizabetanskog i viktorijanskog doba i engleskim plemkinjama. Želio je da prikaže vanvremensku ljepotu. Lepršale su prelijepe unikatne duge crne, bež i crvene haljine, dok su bijeli i crni kompleti bili savršenog kroja. Od materijala je koristio pliš, organzu, svilu i žoržet.Aplauzi su slijedili za prvi muški model i metalik usku haljinu, a najveći i poklik ,,bravo” je ostavljen za kraj i Grimaldija.

Italijanski kreator prvi put predstavio je i kolekciju za muškarce u kojoj se odlučio za crna odijela.

This slideshow requires JavaScript.

– Mislim da je ovo zaista bila najbolja završnica velikog novog Internacionalnog modnog festivala Porto Montenegro 2018. Vidimo se sljedeće godina – poručila je vlasnica i direktorica modne agencija ,,Fabrika” Vesna Mandić.
Jedna od najpoznatijih svjetskih modnih novinarki i predsjednica IFF Porto Montenegra 2018. Čincija Malvini  kazala je:
–  Nadam se da je sve prošlo dobro. Lijep odmor, vidimo se sljedeće godine (prim.a. posljednju rečenicu izgovorila je na našem jeziku i dobila za to gromoglasan aplauz).
Organizator je modna agencija ,,Fabrika”. Glavni sponzor je Regent Porto Montenegro, uz podršku Opštine Tivat. Šminku i frizure radio je tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran”.
B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)