MAGAZIN SLAJDER

NASTAVAK JEDNE LIJEPE PRIČE U PODGORICI: ,,Barber shop” proslavio drugi rođendan

Kuća mode i ljepote ,,Zoran” obilježila je sinoć divnim događajem dvije godine od otvaranja najmlađeg člana u svojoj velikoj porodici ,,Barber shop”-a u ulici Slobode.
Ova berbernica od početka je prepoznatljivo odličje Podgorice i donosi spoj starih vremena i modernog. Takav je bio i program koji su otvorili šampion Evrope i frizer ,,Barber shop”-a Dragan Marović sa specijalnim gostom, prošlogodišnjim superfinalistom ,,Pinkovih zvezdica” Komnenom Vukovićem. Marović je pokazao frizuru koju je uradio za Komnena, a onda je ova talentovana ,,Zvezdica” očarala sve pjesmom ,,Podgorica”, koju su u originalu izvodili Sergej Ćetković, Pero Stefanović, Igor Perazić i Edo Abdović.
– Dobro veče, Podgoričani! Srećan rođendan ,,Barber”-u! – oglasio se Vuković nakon pjesme i dodao da mu je bilo ,,super” učestvovati u ,,Pinkovim zvezdicama”.

Moderne muške frizure potom su predstavili peti na svijetu i juniorski šampion Luka Bulatović i šampion Amerike Merhan Cecunjanin. Cecunjan je istakao da to što je dva puta bio šampion Amerike je veliki uspjeh ,,posebno zato što sam ja iz Crne Gore, porijeklom iz Plava”.
– U Americi je posao barbera i frizera poštovan. Danas je inače berberski zanat trend u svijetu i vidim da je i ovdje vrlo popularan. Zahvaljujem Zoranu Vukčeviću i njegovom timu što su me pozvali da budem s njima ovdje danas i sjutra i da dijelimo znanje – rekao je Cecunjanin.
Treneri Veljo Stevanović i Dragan Marović potom su se predstavili sa takmičarima Vladom Šakovićem, Gojkom Gogićem i Nemanjom Bogdanovićem. Oni su prikazali svoj rad na lutkama.
Marović je podsjetio da crnogorska frizerska reprezentacija u septembru u Francuskoj učestvuje sa četiri takmičara.
– Počeli smo pripreme, imamo još dva mjeseca i nadamo se najboljem. Do sada smo uvijek bili među pet u svijetu i Evropi, ja sam čak bio prvak Evrope. Nadam se da će neko od ovih momaka da to ponovi – istakao je Marović.
Tri para plesne škole ,,Sonrisa”  su zaplesali ulicom Slobode.
Potom se na scenu popeo trener crnogorske frizerske reprezentacije Dragan Andrejić iz Beograda sa svojim timom – Marijom Bulatović, Sarom Stevanović, Teom Čelebić i Urošem Pajovićem i modelima. Reprezentativke su na lutkama prikazale svoj rad, dok su Andrejićevi modeli prikazali frizure urađene za ovu priliku.
– Ja sa njima sarađujem dvije godine i za to vrijeme imao sam vrlo zapažene rezultate. Marija Bulatović je pretprošle godine bila četvrta na svijetu, a prošle godine je naša kapitenka Zorana bila vicešampion svijeta. Sada  se formira i seniorska ekipa, tako da veoma sam zadovoljan. Oni su vispreni, radni, imaju talenta i sad je sve ostalo na njima – rekao je Andrejić.
Glavni menadžer Svjetske frizerske organizacije OMC i sponzor reprezentacije Crne Gore Muhamed Džesi iz Pakistana kazao je da je ovo predivno veče i da mu je drago da je tu.
– Zoran Vukčević i njegov ,,Barber shop” imaju veliku budućnost pred sobom. Svijetlu budućnost. Moraju da naporno rade i nadam se da će osvojiti prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj – istakao je Džesi.
Duh starih vremena u podgoričku ulicu Slobode, nekadašnji korzo, vratili su stilizacijom brada berberi Darko Knežević i Davor Pejović,  dok su se u pozadini nizale pjesme ,,Zvižduk u osam”, ,,Devojko mala” i ,,Jailhouse rock”. Svoje frizure pokazali su specijalni gosti – bokser, Uroš Vukčević u dresu, šortsu i rukavicama Miodraga Perunovića, fudbaler u dresu FK Budućnosti sa brojem 13 na leđima i starom loptom u rukama i košarkaš u dresu KK Ljubovića, sa brojem 13 na leđima i košarkaškom loptom.
Knežević je istakao da su zadovoljni kako posluje ,,Barber shop”, a Bulatović  da muškarci traže dobru frizuru, ,,fejd”, te neko kraću, neko dužu bradu.
Voditeljka programa bila je Bojana Mišković koja je kazala da i njen petogodišnji sin voli da dođe u ,,Barber shop”, ošiša se i popriča sa momcima ,,koji veoma dobro rade svoj posao.”
Zamjenik direktora Akademije ,,Zoran” Nenad Milosavljević i profesorica Vesna Krivčević uručili su sertifikate studentima Akademije 2016/2017. i 2017/2018. Ova Akademija je na prošlom prvenstvu svijeta u Parizu proglašena najboljom od strane OMC-a, Svjetske frizerske organizacije.
– Zadnjih sedam generacija koje vodim veoma su dobri. Imamo dobar potencijal u Podgorici i Crnoj Gori. Ova Akademija stvara najbolje frizere na Balkanu koji tek treba da dokažu svoje znanje – istakao je Milosavljević.
Krivčević je čestitala studentima Akademije uz ,,Svaka čast, bili ste odlični!”
Zoran Vukčević na kraju je zahvalio posjetiocima i podsjetio da su sinoć slavili ,,tri u jedan” – dvije godine ,,Barber shop”-a, takmičare i goste koji su došli i studente koji su završili 2016/17, i 2017/18.

– Ponosan sam na imidž koji smo uspjeli da zadržimo, ponosan sam na tim koji radi, ponosan sam na građane koji su prihvatili ovu slatku priču. To je velika radost – opstati i biti najbolji i dalje – rekao je Zoran Vukčević za MNE magazin.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: Jovana&Đorđe Photography