ART PREPORUKA

ODAKLE ZOVEM PODGORICA 2018: Danas predavanja i promocije Želimira Žilnika i Paskal Delpeš

Želimir Žilnik

Danas su, takođe, organizatori festivala Odakle zovem, Podgorica 2018 pripremili zanimljiv program koji uključuje gostovanja Želimira Žilnika i Paskal Delpeš.

Program počinje u 11 sati u Sportsko – kulturnom centru Univerziteta Crne Gore gdje će biti prikazan film Srbistan proslavljenog jugoslovenskog reditelja Želimira Žilnika, koji će nakon toga održati predavanje. Gostovanje Želimira Žilnika realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore.

Danilo Kiš i Paskal Delpeš

U isto vrijeme na platou knjižare Karver, Pascale Delpech održaće radionicu za prevodioce sa francuskog jezika, a u 19:30 biće održan program Danilo Kiš, djela u prevodu na francuski. O prevodu sabranih djela Danila Kiša na francuski govoriće Pascale Delpech, moderatorka je Snežana Nikčević. Gostovanje Pascale Delpech realizovano je u saradnji sa Francuskim institutom.

Na istom mjestu, ispred knjižare Karver u 21:30, u okviru programa Bez velikih riječi, molim! sa Želimirom Žilnikom razgovaraće Marinko Vorgić. U 23 sata biće prikazan film Bruklin – Gusinje Želimira Žilnika.