MODA PREPORUKA

MARINA BANOVIĆ – DŽUVER: Model iz kolekcije ,,Zabranjeni grad” kupila Christina Formilli Fendi

Christina Formilli Fendi, iz čuvene italijanske porodice u čijem vlasništvu je jedna od najznačajnijih modnih kuća-Fendi, boravila je nedavno u Podgorici i tom prilikom kupila haljinu crnogorske kreatorke Marine Banović-Džuver. Riječ je o modelu iz kolekcije ,,Zabranjeni grad” koja je predstavljena na nedavno završenoj Crnogorskoj nedjelji mode.

Njen dolazak u Marinin atelje je, u stvari, nastavak saradnje sa našom dizajnerkom koja je prošle godine kreirala haljinu za 18-i rođendan njene kćerke Martine Formilli Fendi.

Kolekcija ,,Zabranjeni grad”, Foto: B. Šekularac

– Gospođa Christina odranije je upoznata sa mojim radom. Kontaktirala me nakon revije kojom je zatvoren Montenegro Fashion Week i rekla da joj se dopala kolekcija. Zakazala je termin i doputovala iz Italije. Probala je desetak haljina jer joj je trebalo pronaći odgovarajući model za svadbu.Odabrala je haljinu i mantilić na temu kimona. Bila sam spremna na sugestije i izmjene, ali ih nije bilo.Iznenadilo me njeno povjerenje kada je prokomentarisala da ne želi ništa na haljini da promijeni jer je “kreator tako osmislio i to treba poštovati”. Korigovali smo samo dužinu-priča Marina Banović-Džuver za MNE magazin.

Haljina je, pojašnjava, izrađena od dvije vrste brokata,floralnog motiva ali različitog dezena,

na temu kineske nacionalne haljine i koreta iz crnogorske nošnje.

-Naša gošća je donijela i više pari cipela da bismo, kako je rekla, zajedno odabrale odgovarajuće. Njen boravak kod nas, kao i gužva zbog proba polumaturskih i maturskih haljina, učinili su da u ateljeu toga dana imamo pravu modnu čaroliju-ističe naša kreatorka.

Mn.M.

Foto: Privatna arhiva