DRUŠTVO PREPORUKA

FRANKFURT: MICE ponuda Crne Gore predstavljena na sajmu ,,IMEX”

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na specijalizovanom sajmu kongresne industrije „IMEX“ koji se održava od 15. do 17. maja u Frankfurtu. Riječ je o jednom od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i motivacionih (incentive) putovanja.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju „Montenegro Stars Hotel Group“, hotel „Avala Resort and Villas“, hotel „Mediteran“, „The Chedi“, trističke agencije „Luminalis DMC“, „Explorer“ i „Gorbis“.

Tokom ovog sajma održane su prezentacije na kojima je predstavljena ponuda destinacije, kao i brojni sastanci sa organizatorima događaja sa tržišta Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije, Francuske i dr.

Ovaj vid turizma je od izuzetnog značaja za dalji razvoj naše destinacije. Poslovni turizam je u svijetu jedan od najzahvalnijih i najprofitabilnijih vidova selektivnog turizma. Putovanja iz ove oblasti realizuju se u periodu vansezone što značajno može uticati na smanjenje sezonalnosti, a prema sprovedenim međunarodnim istraživanjima gost na poslovnom putovanju generiše 4 do 5 puta više prihoda za destinaciju u odnosu na turistu na odmoru.

Sajam je okupio oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 150 zemalja. Predsjednik IMEX grupe Ray Bloom pozivajući se na poslednje istraživanje MPI (Meeting Proffesionals International) koje je realizovano u saradnji sa IMEX-om, istakao je da se i ove godine očekuje rast poslovnih putovanja, kao i da će budžeti za ovu vrstu putovanja biti stabilni, sa malim porastom od 1.8% prosječno u odnosu na prethodnu godinu.